19 / 04 / 2024

Teferruat ne demektir?

Teferruat ne demektir?

Bir gayrimenkul terimi olarak teferruat ne ifade ediyor merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz. Teferruat ne demektir, detayları...



Teferruat ne demektir?

Gayrimenkul terimi olarak teferruat, asıl şey malikinin anlaşılabilen arzusuna veya yerel adetlere göre, işletilmesi, korunması veya yarar sağlanması için asıl şeye sürekli olarak özgülenen ve kullanılmasında birleştirme, takma veya başka bir biçimde asıl şeye bağlı kılınan taşınır malı ifade ediyor.


Türk Medeni Kanununun 686. maddesine teferruat kapsamına giren mallar açıklanırken; 687. maddesinde ise teferruat kapsamına girmeyen mallar açıklanmıştır


MADDE 686.- Bir şeye ilişkin tasarruflar, aksi belirtilmedikçe onun eklentisini de kapsar.

Eklenti, asıl şey malikinin anlaşılabilen arzusuna veya yerel âdetlere göre, işletilmesi, korunması veya yarar sağlaması için asıl şeye sürekli olarak özgülenen ve kullanılmasında birleştirme, takma veya başka bir biçimde asıl şeye bağlı kılınan taşınır maldır.

Eklenti, asıl şeyden geçici olarak ayrılmakla bu niteliğini kaybetmez.


MADDE 687.- Asıl şeye zilyet olan kimsenin sadece geçici olarak kullanması veya tüketmesi için özgülenen ya da asıl şeyin özel niteliği ile herhangi bir ilişkisi bulunmadan sadece korunmak, satılmak veya kiraya verilmek üzere onunla birleştirilen şeyler eklenti sayılmaz.


Teferruat ne demektir?

Kısaca eklenti.



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön