26 / 04 / 2024

Tekirdağ Süleymanpaşa'da 18.9 milyon TL'ye icradan satılık fabrika ve müştemilatları!

Tekirdağ Süleymanpaşa'da 18.9 milyon TL'ye icradan satılık fabrika ve müştemilatları!

T.C. Tekirdağ İcra Dairesi, Tekirdağ ili, Süleymanpaşa ilçesi, Naip Mahallesi, Ova Mevkii, 128 ada 3 parselde yer alan fabrika ve müştemilatlarını 18 milyon 938 bin 384 TL'ye satıyor...



T.C. Tekirdağ İcra Dairesi tarafından, Tekirdağ ili, Süleymanpaşa ilçesi, Naip Mahallesi, Ova Mevkii, 128 ada 3 parselde yer alan fabrika ve müştemilatları 18 milyon 938 bin 384 TL'ye satışa sunuldu. Gayrimenkulün satış ihalesi 11 Mart tarihinde saat 14:00'te gerçekleştirilecek. 

İlan metni:

T.C. TEKİRDAĞ İCRA DAİRESİ 2019/13000 ESAS
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : 1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Tekirdağ İl, Süleymanpaşa İlçe, Naip Mahalle , Ova Mevkii , 128 Ada, 3 Parsel, Adresi : Tekirdağ İli , Süleymanpaşa İlçe , Naip Mah. , Tuğlacılar Caddesi , Tuğla Fabrikası,Ana taşınmaz niteliği arsa nitelikli taşınmaz borçlu adına tam hisse ile kayıtlıdır. Taşınmaz tuğla fabrikası olarak faaliyet göstermektedir. Naip köy yoluna cephelidir. Yol , su , elektrik mevcut olup ulaşımı kolaydır. Tekirdağ Şehir Merkezine kuş uçuşu 15 km , Kumbağ mahallle merkezine ve deniz sahiline 4 km mesafededir. Belediye hizmetlerinden faydalanmaktadır. Düz bir arazi yapıssına sahiptir.
ARSA ÜZERİNDEKİ YAPILARIN HALİHAZIR DURUMU VE ÖZELLİKLERİ:
A-İmalathane: İmalathane bölümü tuğla üretimi yapılan fabrika yapısı olup çelik konstrüksiyon olarak inşa edilmiştir. Çatısı oluklu sac ile kapatılmıştır. Bu fabrikada tuğla ve kiremit imalatı yapılmaktadır. Faal haldedir. İnşaat alanı: 12.654,00 m2'dir. Tek katlıdır. II.sınıf C grubu yapılarındandır. %20 civarında yıpranması mevcuttur.
B-Sundurma: Çelik konstrüksiyon olarak inşa edilmiştir. Yanları açık , üstü oluklu sac ile kapatılmışştır. İnşaat alanı 475 m2'dir. Tek katlıdır. I. sınıf A grubu yapılardandır. %20 civarında yıpranması mevcuttur.
C-Lojman : Bu bina betonarme tarzda inşa edilmiş olup işçilerin barındığı yapı olarak kullanılmaktadır. Zemindeki alanı 468 m2'dir. 2 katlıdır.III.sınıf A grubu yapılardandır. %20 civarında yıpranması mevcuttur.
D-Yemekhane : Betonarme tarzda inşa edilmiş olup mutfak ve yemekhane olarak kullanılmaktadır. Kullannım alanı 34 m2'dir. Tek katlıdır. III. sınıf A grubu yapılardandır. %20 civarında yıpranması mevcuttur.
E: İdari Bina: Betonarme tarzda inşa edilmiş olup idare binası olarak kullanılmaktadır. Zemindeki alanı 130m2'dir. 2 katllıdır. III. sınıf Agrubu yapılardandır. %20 civarında yıpranması mevcuttur.
F-Depo : Kısmen çelik konstrüksiyon , kısmen betonarme tarzda inşa edilmiş olup depo olarak kullanılmaktadır. Kullanım alanı 220 m2'dir. Tek katlıdır. I. Sınıf B grubu yapılardandır. %20 civarında yıpranması mevcuttur.
MAKİNE VE EKİPMANLAR: Tuğla fabrikasında çamur hazırlama bölümü, şekillendirme ünitesi , suni kurutma ünitesi ve pişirme ünitesi bulunmakta olup ; çamur hazırlamada birinci ezme , nemlendirme , ikinci ezme , dinlendirme ve üçüncü ezme kısımları bulunmaktadır. Şekilendirme ünitesinde çamur 1 adet vakum preste şekilllendirilerek kesilmektedir. Suni kurutma ünitesinde kesilen tupğllalar 1 adet sekiz kanallı linyit kömürle ısıtılan suni kurutma fırınına sürülerek ısıtılmaktadır. Pişirme ünitesinde kurutulan tuğlalar tünel tipi fırında pişirilmektedir. Tesiste ayrıca kömür eleme tesisi bulunmaktadır.
Söz konusu makina , teçhizat veekipmanlar:
- 16 tonluk bunker.1., 2.ve 3. kırıcılar ve 3 adet taşıma bantı , Arsan makine Markalı , 1 Takım
-Çapalama makinesi , sıkıştırma tamburu ve 2 adet taşıma bantı , Arsan Makine markalı , 1 takım
-Karıştırıcı , sıkılaştırma tamburu ve 2 adet taşıma bantı , Arsan makine markalı , 1 takım
-Tuğla Kalıp Makinesi , Arsan Makine Markkalı ,1 adet
-Vakum makinesi , Pom -vak markalı , 1 adet
-Tekli ve çoklu tuğla kesiciler ve 2 adet taşıma bantı , MGT-Güralmarkalı , 1 takım
-Tuğla kurutma taşıyıcı hat (kürek ) ,2 adet
-Kurutma hattı ikili komple (100 mt üzerinde 12 adet fan ve motoru ile 4 adet aspiratör bulunuyor) , 1 takım
-Pişirme hattı tekli komple (üzerinde 11 adet pişirme sobası bulunuyor) , 1 takım
-Kayar Bant 60 mt'lik, 2 Adet
-Kömür eleme tesisi (komple ) , 1 takım
-Tuğlla taşıma vagonıu , 800) , 1 takım
-Raylı taşıma sistemi veçelik konstrüksiyon yapılar , 1 takım
-1250 KW trafo , 1 aadet
-650 KW trafo , 1 adet olduğu bilirkişilerce tespit edilmiştir. Denilmiştir.
Taşınmazın arsa , fabrika binası ve diğer tüm yapıların toplam değerleri: 16.789.884,00 TL, Makinaların toplam değeri 2.148.500,00 TLolmak üzere tesisin toplam bedeli : 18.938.384,00 TL 'dir.
Yüzölçümü : 30.119,10 m2
İmar Durumu : Parsel1/1000 ölçekli uygulama imar planında Sanayi depolama alanında kalmaktadır. KAKS=0,60
Kıymeti : 18.938.384,00 TL
KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler : Dosyasında mevcuttur.
1. Satış Günü : 11/03/2021 günü 14:00 - 14:05 arası
2. Satış Günü : 08/04/2021 günü 14:00 - 14:05 arası
Satış Yeri : Tekirrdağ Adliye Sarayı -4. Kat İl Seçim Kurulu Karşısı İcra Satış Müzayede Salonu- Süleymanpaşa /Tekirdağ

Tekirdağ Süleymanpaşa da 18.9 milyon TL ye icradan satılık fabrika ve müştemilatları!

Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2019/13000 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.


Geri Dön