26 / 04 / 2024

Tekke Barajı'nda yapım aşamasında sona gelindi!

Tekke Barajı'nda yapım aşamasında sona gelindi!

Sefer Akman, "DSİ Bolu Şube Müdürlüğü ile yapılan görüşmede; Ek yatırım programına teklif edilen Tekke Barajı'nın Bakanlar Kurulu'nda onaylandığı ve plasmanla ilgili bir sıkıntının bulunmadığı yapım ihalesinin gerçekleştirilebileceği kaydedildi" dedi...




Dörtpınar'ın çehresini değiştirecek projeler arasında gösterilen Tekke Barajı'nda sona yaklaşılıyor. Ek Yatırım programına dahil edilen Tekke Barajı için onay alındığını kaydeden Dörtpan Belediye Başkanı Sefer Akman, "DSİ Bolu Şube Müdürlüğü ile yapılan görüşmede; Ek yatırım programına teklif edilen Tekke Barajı'nın Bakanlar Kurulu'nda onaylandığı ve plasmanla ilgili bir sıkıntının bulunmadığı yapım ihalesinin gerçekleştirilebileceği kaydedildi" dedi.

Tekke Barajı'nın inşaat çalışmalanna başlanmasında sona yaklaşıldığını ifade eden Dörtpan Belediye Başkam Sefer Akman gelişmeler hakkında ise şu bilgi verdi: "Tekke Barajı ek yatırım programına alınarak, plasmanla ilgili bir sıkıntısı bulunmuyor. DSİ tarafından yapım ihalesi gerçekleştirilecek. Hukuki sürecin tamamlanmasından sonra gerekli çalışmalar tamamlanarak, inşaatın startı verilecek. İhale işlemi sırasında baraj çevresi ve altında kalan arazilerin de kamulaştırılması proje içerisinde değerlendirilerek gerçekleştirilecek.

Tarım sulaması başlatılacak Bu baraj sayesinde Dörtpan-Gerede tanm arazilerinin toplulaştmlması çalışması da yapılarak, tanm sulamasına da başlanmış olacak. Böylelikle Dörtpan ve Gerede de havza içerisinde kalan tarım arazilerinde organik tarıma doğru adımlar atılacak. Sulama kanallarıyla desteklenecek tanm alanlarında Dörtpan'm kalkınmasına katkı sağlayacak üretimler gerçekleştirilecek. Dörtpan'm kalkınması için gereken projeleri bir bir uygulayacağız.


Star Ek

Geri Dön