20 / 04 / 2024

tekke barajı yapım ihalesi

tekke barajı yapım ihalesi

Sefer Akman, "DSİ Bolu Şube Müdürlüğü ile yapılan görüşmede; Ek yatırım programına teklif edilen Tekke Barajı'nın Bakanlar Kurulu'nda onaylandığı ve plasmanla ilgili bir sıkıntının bulunmadığı yapım ihalesinin gerçekleştirilebileceği kaydedildi" dedi...

Isparta Gelendost'ta bir köyde yapımına başlanan baraj inşaatı mecliste!

Isparta ilinin Gelendost ilçesine bağlı bir köyde yapımına başlanan baraj inşaatı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Cesur, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bartın'da baraj yapımı nedeniyle bazı mahalleler taşınacak!

Bartın'da baraj yapımı sebebiyle Şarköy köyüne bağlı bazı mahallelerin belirlenen yerlere nakledilmesi ve yerleşimin sağlanmasına karar verildi.

Keban Baraj Gölü'nde köprü yapım projesi mecliste!

Keban Baraj Gölü üzerinde köprü yapımı projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Şaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Denizli Akdere Barajı'nın yapımı için düğmeye basıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, kentin geleceği için hayati öneme sahip olacak Acıpayam Akdere Barajı'nın yapımı için düğmeye bastı. 

İzmir Çamlı Barajı'nın yapımıyla ilgili 8 soru!

Devlet Su İşlerinin İzmir Çamlı Barajı yapımı konusundaki karar değişikliği TBMM gündemine taşındı. CHP'li Kılıç, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Kilis Yukarı Afrin Barajı'nın yapımı için 70 milyon TL'lik ödenek!

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Yukarı Afrin Barajı için 20 milyon TL, Kilis’e su getirecek olan isale hattının yapımı için 70 milyon TL ödenek aktarımı yapılacağını açıkladı. 

Baraj yapımı için yerleri kamulaştırılanların iskanına ilişkin esaslar!

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından yapılan veya yapılacak baraj projeleri için bu alanında kalan gayrimenkullerin kamulaştırılması sonucunda yerlerini terk etmek zorunda kalanların iskanına ilişkin usul ve esaslar belirlendi..

Denizli Acıpayam'da baraj yapılacak mı?

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Denizli Acıpayam Sırçalık Mahallesi'ne baraj yapılması talebini meclis gündemine taşıdı..

Akçay Barajı'nın yapımı devam ediyor!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından bin metre rakımlı Pamukova Eskiyayla bölgesinde yapımı devam eden Akçay Barajı, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri ve basın mensuplarına tanıtıldı.

Çorum Kunduzlu Barajı'nın yapımı tamamlandı!

DSİ Çorum'un Bayat ilçesinde yaklaşık 31 milyon liralık yatırımla inşa edilen, 31 köye yılda 2,06 milyon metreküp içme suyu sağlaması beklenen Kunduzlu Barajı'nın yapımı tamamlandı.

Adıyaman Koçali Barajı'nın yapımı için acele kamulaştırma!

Adıyaman-Kahta (Koçali Barajı ve Sulaması) (GAP) Projesi Kapsamındaki Koçali Barajının yapımı amacıyla bazı taşınmazların acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Batman Ilısu Barajı'nın yapımı iptal mi edilecek?

Batman Ekoloji Meclisi Ilısu Komisyonu Üyesi Öner Öztürk, ''Ilısu Barajı’nın inşaatı iki aşamalıdır. Asıl elektrik üretecek olan HES inşaatı yapım maliyetinin fazla olmasından dolayı henüz başlamamış. Devlet baraj yapımının iptal edilme ihtimaline karşı bu inşaatı ağırdan alıyor” dedi.

Elbistan'a Hasanali Barajı yapılıyor!

Maraş’ın Elbistan ilçesinde Devlet Su İşleri Müdürlüğü tarafından Hasanali Deresi üzerinde yapımına başlanan Hasanali Barajı’nın inşaatı sürüyor. Bölge halkı Hasanali Deresi üzerine yapılmak istenen barajı 2 mahalle ve 5 mezrayı sular altında bırakacağı için kabul etmeyeceklerini belirtti.

tekke barajı yapım ihalesi Haberi

tekke barajı yapım ihalesi

Dörtpınar'ın çehresini değiştirecek projeler arasında gösterilen Tekke Barajı'nda sona yaklaşılıyor. Ek Yatırım programına dahil edilen Tekke Barajı için onay alındığını kaydeden Dörtpan Belediye Başkanı Sefer Akman, "DSİ Bolu Şube Müdürlüğü ile yapılan görüşmede; Ek yatırım programına teklif edilen Tekke Barajı'nın Bakanlar Kurulu'nda onaylandığı ve plasmanla ilgili bir sıkıntının bulunmadığı yapım ihalesinin gerçekleştirilebileceği kaydedildi" dedi.

Tekke Barajı'nın inşaat çalışmalanna başlanmasında sona yaklaşıldığını ifade eden Dörtpan Belediye Başkam Sefer Akman gelişmeler hakkında ise şu bilgi verdi: "Tekke Barajı ek yatırım programına alınarak, plasmanla ilgili bir sıkıntısı bulunmuyor. DSİ tarafından yapım ihalesi gerçekleştirilecek. Hukuki sürecin tamamlanmasından sonra gerekli çalışmalar tamamlanarak, inşaatın startı verilecek. İhale işlemi sırasında baraj çevresi ve altında kalan arazilerin de kamulaştırılması proje içerisinde değerlendirilerek gerçekleştirilecek.

Tarım sulaması başlatılacak Bu...