26 / 04 / 2024

Teknik Yapı Avrupa yakasına geri dönüyor!

Teknik Yapı Avrupa yakasına geri dönüyor!

Şehir merkezlerinde inşa edilecek yeni projelerde konut sayısı toplamda 1500 civarında olmasını planlayan Teknik Yapı, 2012 yılında Maslak ve Bahçelievler arasındaki bölgede 2 büyük konut projesi geliştirecek



Mesleğe 1974 yılında başlayan ve 1980 yılında Teknik Yapıyı kuranNazmi Durbakayım, 2012 yılında rotasını Avrupa yakasında çevirdi. 1980li yıllarda Avrupa Yakasında sayısız fabrika binası inşa ettiklerini ve sonrasında konut projeleri için doğup büyüdüğü Anadolu Yakasına geçiş yaptığını dile getiren Teknik Yapı Başkanı Nazmi Durbakayım, 2012 yılında 2 büyük konut projesi ile Avrupa Yakasına döneceklerini söyledi.

Rezidans hizmetleri gelişmiş

Avrupa Yakasında gerçekleştirilecek yeni projeler şehirmerkezlerinde inşa edilecek. İnşaatın yapılacağı yerler sır gibi saklansa da Durbakayım, şehrin merkezi olarak Maslak ve Bahçelievler arasındaki bölgeyi işaret etti. Yeni yapılacak projeler rezidans olarak inşa edilecek. A+ olarak üretilecek konutlarda Teknik Yapı klasiği haline gelenTürkH§amamı, sauna,havuz, SPAve spor salonlarına da yer verilecek. Şehrin merkezinde en büyük sıkıntı olan otopark sorunu ise her iki projede de açık ve kapalı otoparklarla aşılacak.

Sadelik ve şıklık gizlendi

Her iki projenin toplamında 1.500e yakın daire yer alacak. Daireler stüdyo, 1+1, 2+1 ve 3+1 olarak farklı metrekarelerde yapılacak şekilde planlanıyor. Daire tipleri arasında oran verilmemesine karşın projede 1+1lerin ağırlıkta olacağı tahmin ediliyor. Projelerin mimarisi ile ilgili sorumuza Nazmi Durbakayımın yanıtı, sade ama şık şeklinde oldu. Binalarını yılların eskitmesine izin vermeyen Durbakayım, kendi deyimiyle binalarında rimeli akan kadın görüntüsünün olmayacağını kaydetti.

Hayalini Bodrumda gerçekleştirecek

Nazmi Durbakayımın hayalindeki proje ise sağlık, otel ve konaklama hizmetlerinin bir arada olduğu niş bir proje. Aradığı yeri Bodrumda Orak Adasının tam karşısında yer alan Alman Koyunda bulan Durbakayım, bu bölgede 35 dönüm arazi satın aldı. Ancak şu an için arazinin imar sorunu bulunuyor. Bu sorun aşıldığı takdirde Teknik Yapı, buraya kiralama ya da satın alma yöntemiyle 140 dönüm arazi üzerinde doğal yaşam ile kent yaşamının barışık olduğu bir kompleks kuracak.

Evora İstanbula ilgi yoğun

Şirketin en son açıkladığı Evora İstanbul projesine ilk günkü ilgi ise devam ediyor. Her gün satış ofisini en az 50 kişinin ziyaret ettiği belirtiliyor. Tuzlada Emlak Konut ile hasılat paylaşımı modeli ile inşa edilen Evora İstanbul projesinde, toplam 4 bin 304 konut yer alıyor. İlk etapta 15 blokta 1509 daire satışa çıktı. Metrekare birim fiyatı ise ortalama 1550 liradan başlıyor. Satışta yüzde 7 peşinat kullanımı için olanak sağlanırken, bedelin yüzde 25in tamamlanması için Teknik Yapı Holding tarafından bakiye 12,18 ve 24 ay olmak üzere 3 eşit ay şeklinde vadelendiriliyor. Daire bedelinin kalan yüzde 75i için banka kredisi kullanılabiliyor.

Emine Açar/BUGÜN


Geri Dön