26 / 04 / 2024

Tekstil sektörü ilanla çalışacak personel arıyor! Talebin yarısı kadar başvuru oldu

Tekstil sektörü ilanla çalışacak personel arıyor! Talebin yarısı kadar başvuru oldu

Son dönemde yeniden toparlanma sürecine giren tekstil sektörü fabrikalarda çalışacak personel bulmakta sıkıntı yaşıyor. İşyerleri ilanla personel aramaya çıktı. Açılan iş ilanlarına talebin yarısı kadar başvuru olduğu öğrenildi.



DOLULUK ORANI YÜZDE 50'Yİ AŞTI

MÜSİAD Tekirdağ Şube Başkanı Ramazan Doğan da ilde organize sanayi bölgelerindeki (OSB) doluluk oranlarının yüzde 50'yi aştığını söyledi.

Tekirdağ'ın hava, deniz ve demir yolu ulaşımındaki kolaylık ve Avrupa'ya yakınlığı dolayısıyla yurt dışı ve yurt içi yatırımcılardan rağbet gördüğünü anlatan Doğan, şunları kaydetti:

"Bölgedeki yatırımcıların en büyük sıkıntılarından biri gerekli teknik altyapıya sahip personel problemidir. Maalesef mavi yaka ve gri yaka dediğimiz teknik, teknisyen personel ihtiyaçlarında sıkıntı yaşıyoruz. Sorunu çözebileceğine inandığımız ve MÜSİAD olarak bizlerin de desteklediği, Bakanlığımızın Mesleki Eğitim Merkezleri Projesi'dir. Bakanlığımızın ülkede üretim ve istihdamın lokomotifi haline gelen organize sanayi bölgelerinde yürüttüğü bu projeyi çok kıymetli buluyoruz. Teori ile pratiği başarıyla buluşturan, eğitim öğretimde kamu-özel dayanışmasını güçlendiren bu güzel projenin ülkemiz için faydalı olacağını düşünüyoruz."

Doğan, bu projede eğitim gören gençlerin eğitimlerini tamamladıktan sonra işinin hazır olmasının, üretim yapan firmaların personel sıkıntısını çözebileceğini dile getirerek, "Bölgemizde OSB'lerin içerisindeki Mesleki Eğitim Merkezleri bir an önce tamamlanırsa, kalifiye personel probleminin de ortadan kalkacağına inanıyoruz." dedi.

 Tekstil sektörü ilanla çalışacak personel arıyor! Talebin yarısı kadar başvuru oldu


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön