26 / 04 / 2024

Tesla üretime ara verdi! Çin yeniden karantinada!

Tesla üretime ara verdi! Çin yeniden karantinada!

Çin'deki kovid 19 vakaları yeniden yükselişe geçince, Tesla ülkedeki otomobil üretimlerine ara verdiğini açıkladı. Ayrıntılar haberimizde...



Tesla üretime ara verdi! Çin yeniden karantinada!

Çin'deki kovid 19 vakaları yeniden yükselişe geçince, Tesla ülkedeki otomobil üretimlerine ara verdiğini açıkladı. Tesla, 2020 sensinin başlarında Çin otomobil pazarına giriş yaparak hızla büyümeye başladı.

Ayrıca ilk üretim fabrikası da Şangay'da açtı. Tesla'nın Çin üretimi olan otomobilleri İspanya, Hollanda, Danimarka, Hollanda, Norveç ve İsviçre ülkelerine ihraçç edildi.

Çin yeniden karantinada

Yetkililer, Koronavirüs vakalarındaki yükseliş sebebi ile sokağa çıkma yasağı ilan etti. Bu nedenle de Çin'deki fabrikalar kapanmak zorunda kaldı. Vaklara gün sonunda yenilerinin eklenmesi ile zorunlu olmayan firmaların kapatılması kararı alındı.

Tesla üretime ara verdi! Çin yeniden karantinada!

Tesla'da bu firmalar arasında. Tesla, artan Koronavirüs vakaları nedeniyle Şangay'daki fabrikasında üretime ara vereceğini açıkladı. Fabrikada çalışanlara iletilen mesajda, fabrikaya iki gün ara verildiği söylendi.

Şangay'da içerisinde olmak üzere Çin'deki bir çok şehir, koronavirs'ün yeniden yayılmaması için karantina altına alındı. Ayrıca Çin'deki fabrikaların üretime ara vermesinin ardından çip krizi, gün geçtikçe daha da büyük bir sorun haline gelmeye başladı. 

Editörün notu: Bu haber 22 Mart 2022 17.48'de yazılmıştır. An itibariyle dolar kuru 14 lira 84 kuruş, euro 16 lira 43 kuruş, altının gramı ise 921 lira 53 kuruş değerinde.

İremnaz KÖSEOĞLU/Emlakkulisi.com

Citroen'den mart ayına özel kampanya! İşte 22 Mart 2022 Fiyat listeleri...

Dacia Duster'dan ÖTV indirimi! 227 bin 500 TL'den başlayan fiyatlarla!

Araba alacaklar bu listeye bakmadan karar vermeyin! İşte 21 Mart otomobil kampanyaları!

Fiat Egea Cross Wagon'a 10 bin Türk Lirası indirim! İşte 2022 Mart fiyat listesi...

Asgari ücretle TOGG sahibi olunabilir mi? İşte cevabı...


Geri Dön