26 / 04 / 2024

Tevfik Göksu: Camiler hayatımızın deniz feneri!

Tevfik Göksu: Camiler hayatımızın deniz feneri!

Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda ilçede hizmet veren din görevlileriyle bir araya gelen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Camiler, hayatımızın deniz feneri, bizim ve şehirlerimizin kimliğidir" dedi.



Esenler Belediyesi ile İlçe Müftülüğü “Geç Kalma Genç Gel” sloganı ile “Cami ve Gençlik” temasının işlendiği bu yılki Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda ortaklaşa bir program tertip etti. İlçede görev yapan tüm din görevlilerinin katıldığı kahvaltılı program, Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. Programa; İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Müftüsü Halil Şekerci, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı, Esenler İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Feyzullah Sert de katıldı.


İslam'ın sembolü


Kısa bir selamlama konuşması yapan Esenler Müftüsü Halil Şekerci, Esenler'de daha fazla caminin olması gerektiğini kaydederek, "Bu camilerimiz Müslümanlar'ı birleştirmeli. Camiler İslâm'ın sembolüdür" dedi.


Camileri arttıracağız


Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, konuşmasına "Cami, hayatımızın tam merkezinde. Mekânsal tasavvurunun yanı sıra metafizik tasavvuru da olan, hayatımızın deniz feneri durumunda. Camiler bizim ve şehirlerimizin kimliğidir" ifadeleriyle başladı. Esenler'deki cami sayısını arttırmak için çalıştıklarını belirten Göksu, "Esenler, İstanbul'un en muhafazakâr ilçelerinden biri olmasına rağmen cami sayısı yetersiz. Belediye olarak büyük atılım yaparak cami inşalarımızı sürdürüyoruz" dedi. Göksu, konuşmasının sonunda ilçedeki din görevlilerine "Bu şehrin manevi hayatının idrakına, ihyasına ve inşasına birlikte katkı sağlayacağız" diye konuştu.


Duruşumuz çok önemli


İstanbul İl Müftüsü Doç. Dr. Rahmi Yaran da, sözlerine "Bizim sadece gençlerin değil gençlerin huzuru için toplumun huzuruna ihtiyacımız var" şeklinde başladı. Bir din görevlisinin vatandaş üzerinde en üst yöneticiden daha etkili olabileceğini söyleyen Yaran, "İslâm ahlâkına, terbiyesine aç, habersiz toplumlar var. Biz duruşumuzla Müslümanlığı en doğru şekilde temsil etmeliyiz" diye konuştu.


"Erenlerimizsiniz"


Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, din görevlilerine "Sizler bize göre ilçemizin erenlerisiniz" diye seslendi. Ünal konuşmasında, "Sevgiyle, saygıyla, sadece ilahi adaletten faydalanarak insanlara bir şeyler öğretmeniz takdir edilecek bir mesele" ifadelerine yer verdi.


Medeniyet nişanı: Camiler


Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve ilçede hizmet veren din görevlileri, Kültür Merkezi'nde açılan ve Türkiye'nin farklı illerinden 60 fotoğrafın yer aldığı “Medeniyet Nişanı: Camiler – Fotoğraf Sergisi”ni gezdiler.


Esenler Belediyesi


Geri Dön