25 / 04 / 2024

Tevfik Göksu'dan İBB'ye kentsel dönüşüm payı eleştirisi!

Tevfik Göksu'dan İBB'ye kentsel dönüşüm payı eleştirisi!

2018 yılında raylı sistemlere ayrılan bütçenin, 2021 yılında düşürülmesine dikkati çeken İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu, kentsel dönüşüme ayrılan payın da azaldığını belirtti.



İBB Meclisinin kasım ayı toplantılarının 5. birleşimi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başkanlığında Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi'nde yapıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Mecliste İBB'nin 2021 yılı performans ve yatırım programları ile mali yılı bütçesi görüşülürken İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu, yönetimin 500 günlük faaliyetlerini değerlendirdi.

İstanbul'un ilk 500 gününün maalesef "iletişim illüzyonları" ile geçtiğini dile getiren Göksu, "Kalıcı hizmetler yapmak yerine, '-mış' gibi yapılmıştır. Çok büyük vaatlerle göreve gelen Sayın Başkan'ın 500 günde tüm enerjisini iletişim illüzyonlarına ayırdığı görülmüştür." diye konuştu.

İBB yönetiminin İstanbul'un problemlerine karşı kayıtsız kaldığını söyleyen Göksu, yönetimin başarısızlıklarını örtmek için "engelleniyoruz" şeklinde bahane ürettiğini belirtti.

2018'de raylı sistemlere ayrılan bütçenin, 2021 yılında düşürülmesine dikkati çeken Göksu, kentsel dönüşüme ayrılan payın da azaldığını söyledi.

İBB'nin iki senede kentsel dönüşüm bütçesini yüzde 75 düşürdüğünü dile getiren Göksu, şunları konuştu:

"Günlerce ve aylarca bilimsel toplantılar yapsanız da sonuç değişmeyecektir, Depremden korunmanın birinci şartı, binalarımızı yenilemektir. Bu da kentsel dönüşüm projesi demektir. Hal böyleyken Sayın Başkan iki senede kentsel dönüşüm bütçesini yüzde 75 oranında düşürmüştür. 2018 senesinde, yani bizim zamanımızda 1 milyar lira olan kentsel dönüşüm bütçesi, 2021 bütçesinde 257 milyon 119 bin 500 liraya düşürülmüştür."

 

İstanbul'da 2021'de 3 raylı sistem hattı açılacak!


Geri Dön