29 / 03 / 2024

Thodex mağduru alacak davası açtı!

Thodex mağduru alacak davası açtı!

Kripto para borsası Thodex'in dolandırıcılık olayında mağdur olduğunu söyleyen bir vatandaş mahkemeye başvuru yaptı. Peki ne oldu? İşte Thodex dolandırıcılığında son durum...



Kripto para borsası Thodex'in dolandırıcılık olayında mağdur olduğunu söyleyen Ö.İ. isimli bir kişi, Anadolu Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvuruda bulundu. Sözcü'den Sevgim Begüm Yazvu'un haberine göre; Anadolu Asliye Hukuk Mahkemesi'ne avukat Sinan Keskin aracılığıyla sunulan dava dilekçesinde, Ö.İ.'nin Thodex'in internet sitesi aracılığıyla 15,364 Ethereum cinsi kripto para satın aldığı ve kripto paraların o anki piyasa değerinden davalı şirketin banka hesabına yatırdığı belirtildi. 

Thodex mağduru alacak davası açtı!

“MÜVEKKİLİMİN İŞLEM YAPMASI ENGELLENDİ”

Şirket yetkilisi Faruk Fatih Özer'in binlerce kişinin parasını da alarak yurt dışına kaçtığına dikkat çekilen dilekçede, Thodex'in internet sitesinin kapatıldığı ve müvekkilinin işlem yapmasının engellediği dile getirildi. Dilekçede, Ö.İ'nin kripto paraların tutulduğu sanal cüzdanına da erişemediği ve maddi zarara uğradığı vurgulandı. 

Sunulan dilekçede, “Müvekkil, davalı şirketten geçtiğimiz bir yıl içerisinde kripto para satın almış olup, tam olarak hangi tarihte aldığını ve hangi banka üzerinden ödeme yaptığını hatırlayamamaktadır” denildi. 

Thodex mağduru alacak davası açtı!

Dilekçede, ivedilikle davalı şirketin belirlencek her türlü taşınır ve taşınmaz malvarlığı ile alacak haklarına ve banka hesaplarına tedbir getirilerek üçüncü kişilere devrinin engellenmesi istendi. 

TEDBİR TALEBİ

Ö.İ.'nin 15,364 Ethereum kripto para satın aldığı fakat kripto para birimlerinin piyasa değerlerinin anlık olarak dalgalanması sebebiyle satın aldığı kripto paranın şu anki TL karşılığının hesaplanabilmesinin mümkün olmadığına vurgu yapılan dilekçede, Thodex aleyhine belirsiz alacakları kapsamında şimdilik bin TL ödenmesi ve şirketin belirlenecek malvarlığına tedbir konulması istendi. 

THODEX'İN HESAPLARININ MEVDUAT BİLGİLERİ İSTENDİ

Mahkeme hazırladığı tensip tutanağında, Türkiye Bankalar Birliğine müzekkere yazılarak, davalı şirket olan Thodex'in tüm hesaplarının mevduat bilgilerinin iletilmesinin talep edilmesi kararı aldı. Mahkeme ön inceleme duruşması için tarihi açıkladı.

Thodex'in firari patronu Faruk Fatih Özer'e kim yardım ediyor?

Thodex'in firari patronu Faruk Fatih Özer'i mafya saklıyor iddiası!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön