26 / 04 / 2024

TİKA'dan Gazze'ye 320 konut!

TİKA'dan Gazze'ye 320 konut!

İsrail'in 2014'te Gazze'ye düzenlediği saldırı sonucu meydana gelen yıkım nedeniyle evsiz kalanlara TİKA yardım eli uzatıyor. TİKA, Gazze'de 320 yeni konut inşa ediliyor.



TİKA'nın Gazze'de yaptırdığı 20 bloktan oluşan konut projesinde kura çekimi yapıldı.  Kura işleminin elektronik yöntemle gerçekleştiğini belirten Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanı Mufid Hasayine,  "Konutlar İsrail savaşında evleri tamamen yıkılan ve yoksul aileler arasında dağıtılacaktır." dedi. Hasayine, Türkiye'ye Filistin halkına verdiği destek için teşekkür etti.

 

TİKA, İsrail'in 2014'te Gazze'ye düzenlediği saldırı sonucu meydana gelen yıkım nedeniyle barınma ihtiyacını gidermek için 20 dönümlük arazi üzerine, 20 bloktan oluşan ve her blokta 16 daire bulunan bir proje hazırladı. Toplam 320 dairenin yer aldığı projede yaklaşık 2 bin 250 kişinin yaşamını sürdürmesi öngörülüyor.

 

Anadolu Ajansı'nın haberine göre;  Gazze'ye inşa edilen evler öncelikli olarak,  evleri tamamen yıkılmış, özel sosyal durum belgesine sahip, ailedeki kişi sayısı 5'ten fazla, yetim, şehit ve dullara verilecek. 

 


Geri Dön