19 / 04 / 2024

Tiny house Türkiye satılık 2021!

Tiny house Türkiye satılık 2021!

Küçük evler akımı ülkemizde de yaygınlaşmaya başladı. Tiny house Türkiye satılık 2021 fiyatları ne kadar? İşte tüm merak edilenler...



Tiny house Türkiye satılık 2021!
Türkçe'de 'Küçük ev akımı' ve 'Mikro evler' olarakta bilinen tiny house, ülkemizde de her geçen gün yaygınlaştı. 2008 yılında küresel ekonomik kriz sürecinde insanların alternatif konut arayışlarının ardından ABD'de gün geçtikçe popüler hale gelen küçük ev birçok kişinin alternatif konut ihtiyacını karşıladı. Küçük bir evde yaşama dışında bir sosyal hareketlenme olarak bilinen akım minimalizm ve özgür yaşam felsefesiyle buluştu.

Tiny house akımdaki evler, insanların maddi durumlarına ve kişisel zevklerine göre dizayn ediliyor. Tiny houselar taşınabilir olmalarıyla öne çıkıyor. Bu özelliğiyle dikkat çeken evler, belli bir yere bağlı kalmadan, istenilen yerde evinizde keyif yapma imkanı sağlıyor.

Tiny house Türkiye satılık 2021!

Peki tiny house nedir? Nasıl yapılır? Tiny house Türkiye satılık 2021 fiyatları ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Tüketim çılgınlığını engellemek amacıyla başlatılan akım mikro evlerde oturma alanı, yatak odası, mutfak ve banyo gibi ana odalar, alandan maksimum tasarruf edilebilecek şekilde dizayn ediliyor. Yaşam biçimi olarak sunulan tiny houselarda daha minimal, şehirden uzak ve doğaya yakın bir yaşam fırsatı sağlıyor. Sürdürülebilir yaşam, minimalizm ve geri dönüşüm gibi artılara sahip olan tiny houselar çamaşır, bulaşık makinesi, buzdolabı, fırın, televizyon, depolama alanı, koltuk, yatak, banyo gibi temel ihtiyaçları karşılayacak.

Tiny house yapımı

Tiny houseların yapılması oldukça kolay. Tiny house projesi için uygun bir köşe bulmalı, çizimlerinde malzemelerin boyutları seçiliyor ve yapımına başlanıyor. Taşınabilir tiny house projesinin ağırlık şartı bulunuyor. Bu projeler için hafif malzemelerle yapılıyor. Aynı zamanda  tiny house felsefesi çevre dostluğu ve sürdürülebilir yaşam felsefesinden beslendiği için doğal, geri dönüştürülebilir malzemeler seçiliyor.

Tiny house maliyeti hesaplama

Küçük evlerin yapımı nakliye + işçilik + kar+ devlet alacağıyla hesaplanıyor. Küçük evlerin inşaat maliyeti, inşaat ruhsatı, zemin etüdü, vergiler ve resmi harç bedelleri gibi harcamalardan kaçınmak isteyenler için uygun fiyatlarla satılıyor. Amerika'da ve Yeni Zelanda'da görülen küçük ev örneklerinin ağırlığı 10 bin 500 kilogram oluyor. Türkiye'de ruhsat alabilmek için ürünün en fazla 3 bin 500 kilogram olması gerekiyor.

Tiny house Türkiye satılık 2021!

Tiny House'un avantajları neler?

-Yapımı için daha az malzeme harcanır.

-Fiyatları normal bir konuta göre çok daha ucuz.

-Ev ufak olduğu için gerçekten ihtiyacınız olan, hayatınıza değer katan eşyalarla yaşamaya başlarsınız. Gereksiz eşyalar hayatınızdan çıkar.

-Mobil Tiny House ile istenilen yere mevsimlik, aylık şekilde yerleşilebilir. 

-Herkesle içiçe bir yaşamdan uzak, doğayla bütünleşmiş bir yaşam sunar. 

-Tiny House'lar depreme daha dayanıklılar. 

Tiny House'un dezavantajları neler?

 -Altyapı elektrik,ısınma,atık su gibi sistemleri kurmak pek kolay değil. 

-Tiny House herkese göre değil. Çok eşyanız varsa, atmaya kıyamıyorsanız kesinlikle bir hevesle girişilmemesi gereken bir yaşam.

-Eğitim ve sağlık gibi hizmetlerden, doğanın içindeyken uzakta kalınabilir. Çok tenha bir alanda yalnızsanız güvenlik sorunu da yaşanabilir. 

-Kışın ısıtma sorunu ortaya çıkabilir. 

Tiny house Türkiye satılık 2021

Tiny house Türkiye satılık 2021 fiyatları 128 bin 750 TL ile 380 bin TL arasında değişiyor. İstenildiği durumda satın alınabilen ya da yapılabilen tiny houselar tıpkı normal bir ev gibi emlakçılardan satın alınabiliyor. Emlakçılarla anlaşıp evler ziyaret edilebiliyor ya da gerekli işlemler tamamlanabiliyor.

Tiny house Türkiye kiralık fiyatları

Tiny house Türkiye kiralama 2021 fiyatları 800 TL'den başlıyor. Günlük, aylık, haftalık olarak kiralanabilen tiny houselar fiyatlarıyla öne çıkıyor.

Tiny house satın alırken nelere dikkat edilmeli?

Tiny houseları satın alırken ya da satarken dikkat etmeniz gerekenler konular bulunuyor. Bazı küçük evler günübirlik olarak yapılıyor. 

Tiny house depreme dayanıklı mı?

Tiny houselar sağlamlığı ve boyutuyla depreme karşı dayanıklı olarak yapılıyor. Bu evler yerden temelli şekilde değil, bir kaç milim yukarıda olarak şekilde yapılıyor ve evlerin altında tutuca paneller bulunuyor.

Tiny house satın alma!

Tiny house Türkiye 2021 fiyatları!

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön