25 / 04 / 2024

Tiny house satın alma!

Tiny house satın alma!

Mikro evler ABD'nin ardından ülkemizde de yaygınlaşıyor. Peki tiny house satın alma fiyatlar ne kadar? İşte tiny house Türkiye 2021 fiyatları...



2008 yılında yaşanan ekonomik kriz sürecinde insanların alternatif konut arayışlarının ardından ABD'de her geçen gün yaygınlaşan küçük ev akımı ülkemizde de popülerleşti. İnsanların alternatif konut arayışlarından sonra batı ülkelerinde de yaygınlaşan mikro evler yeni bir sektör oluşturdu. Küçük bir evde yaşama dışında  bir sosyal hareketlenme olan tiny house akımı minimalizm ve özgür yaşam felsefesiyle bir araya geldi.

Türkçe'de 'Küçük ev akımı' ve 'Mikro evler' olarakta bilinen tiny house, insanların maddi durumlarına ve kişisel zevklerine göre dizayn ediliyor. Tiny houselar taşınabilir olmalarıyla öne çıkıyor. İnsanların maddi durumlarına ve kişisel zevklerine göre tasarlanan küçük evler belli bir yere bağlı kalmadan, istenilen yerde evinizde keyif yapma fırsatı sunuyor.

Peki tiny house nedir? Nasıl yapılır? Tiny house satın alma fiyatları ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Tiny house satın alma!

Tiny house nedir?

Tüketim çılgınlığının önüne geçmesi için başlatılan akım mikro evlerde oturma alanı, yatak odası, mutfak ve banyo gibi ana odalar, alandan maksimum tasarruf edilebilecek şekilde tasarlandı. Yaşam biçimi olan tiny houselarda daha minimal, şehirden uzak ve doğaya yakın bir yaşam sağlıyor. Sürdürülebilir yaşam, minimalizm ve geri dönüşüm gibi artılara sahip olan tiny houselar çamaşır, bulaşık makinesi, buzdolabı, fırın, televizyon, depolama alanı, koltuk, yatak, banyo gibi temel ihtiyaçları yanıtlıyor.

Tiny house yapımı

Mikro evlerin yapımı çok kolay. Tiny house projelerinin yapılması için uygun bir köşe bulunuyor, çizimlerinde malzemelerin boyutları seçiliyor ve yapımına başlanıyor. Taşınabilir tiny house projesinin ağırlık şartı bulunuyor. Bu projeler için hafif malzemelerle yapılıyor. Aynı zamanda  tiny house felsefesi çevre dostluğu ve sürdürülebilir yaşam felsefesinden beslendiği için doğal, geri dönüştürülebilir malzemeler seçiliyor. Ahşap malzemelerde özellikle kullanılıyor.

Tiny house maliyeti 2021 hesaplama

Tiny houseların maliyeti nakliye + işçilik + kar+ devlet alacağıyla hesaplanıyor. Mikro evlerin inşaat maliyeti, inşaat ruhsatı, zemin etüdü, vergiler ve resmi harç bedelleri gibi harcamalardan kaçmak isteyenler için uygun fiyatlarla satılıyor. Amerika'da ve Yeni Zelanda'da da örnekleri bulunan mikro ev örneklerinin ağırlığı 10 bin 500 kilogram oluyor. Türkiye'de ruhsat alabilmek için ürün en fazla 3 bin 500 kilograma denk geliyor.

Tiny house satın alma

Tiny house 2021 satın alma fiyatları 128 bin 750 TL ile 380 bin TL arasında değişiyor. İstenildiğinde satın alınabilen ya da kiralanabilen tiny houselar tıpkı normal bir ev gibi emlakçılardan satın alınabiliyor. Her geçen gün daha çok seçilen tiny houselar büyük beğeni topluyor.

Tiny house Türkiye kiralama fiyatları 2021

Tiny house Türkiye kiralama 2021 fiyatları 800 TL'den başlıyor. Günlük, aylık, haftalık olarak kiralanabilen mikro evler uygun fiyatlarıyla dikkat çekiyor.

Tiny house satın alma!

Tiny House'un avantajları neler?

-Yapımı için daha az malzeme harcanır.

-Fiyatları normal bir konuta göre çok daha ucuz.

-Ev ufak olduğu için gerçekten ihtiyacınız olan, hayatınıza değer katan eşyalarla yaşamaya başlarsınız. Gereksiz eşyalar hayatınızdan çıkar.

-Mobil Tiny House ile istenilen yere mevsimlik, aylık şekilde yerleşilebilir. 

-Herkesle içiçe bir yaşamdan uzak, doğayla bütünleşmiş bir yaşam sunar. 

-Tiny House'lar depreme daha dayanıklılar. 

Tiny House'un dezavantajları neler?

-Altyapı elektrik,ısınma,atık su gibi sistemleri kurmak pek kolay değil. 

-Tiny House herkese göre değil. Çok eşyanız varsa, atmaya kıyamıyorsanız kesinlikle bir hevesle girişilmemesi gereken bir yaşam.

-Eğitim ve sağlık gibi hizmetlerden, doğanın içindeyken uzakta kalınabilir. Çok tenha bir alanda yalnızsanız güvenlik sorunu da yaşanabilir. 

-Kışın ısıtma sorunu ortaya çıkabilir. 

Tiny house satın alırken nelere dikkat edilmeli?

Tiny houseları satın alırken ya da satarken dikkat etmeniz gereken konular bulunuyor. Bazı küçük evler günübirlik olarak kiralanıyor.

Tiny house depreme dayanıklı mı?

Tiny houselar sağlamlığı ve boyutuyla depreme karşı dayanıklı olarak yapılıyor. Bu evler yerden temelli şekilde değil, bir kaç milim yukarıda olarak şekilde yapılıyor ve evlerin altında tutuca paneller bulunuyor.

Tiny house Türkiye 2021 fiyatları!

Tiny house kiralama İstanbul!

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön