20 / 04 / 2024

Tiny house kiralama İstanbul!

Tiny house kiralama İstanbul!

Küçük ev akımı ABD'nin ardından Türkiye'de de yaygınlaşmaya başladı. Peki tiny maliyeti nasıl hazırlanır? Tiny house kiralama İstanbul fiyatları ne kadar? İşte tüm merak edilenler...



Tiny house kiralama İstanbul!
2008 yılında küresel ekonomik krizi döneminde insanların alternatif konut arayışlarının ardından ABD'de yaygınlaşan küçük ev akımı Türkiye'de de yaygınlaşmaya başladı. Küçük bir evde yaşamanın ötesinde bir sosyal hareketlenme olduğu bilinen akım, minimalizm ve özgür yaşam felsefesiyle bir arada yükseliyor.

Tam anlamıyla türkçe karşılığı olmayan tiny house, Türkçe'de 'Küçük ev akımı' ve 'Mikro evler' olarak biliniyor. Peki tiny house nedir? Nasıl yapılır? İşte tiny house kiralama İstanbul fiyatları...

Her geçen gün yaygınlaşan tiny house akımdaki evler, insanların maddi durumlarına ve kişisel zevklerine göre tasarlanıyor. Tiny houseların en dikkat çekici özelliği taşınabilir olmaları. Bu özelliğiyle öne çıkan mikro evler, belli bir yere bağlı kalmadan, istenilen yerde evinizde keyif yapma fırsatı sağlıyor.

Tiny house kiralama İstanbul!

Tiny house nasıl yapılıyor?

Tiny house evlerin yapımı ise oldukça kolay. Tiny house projesi için uygun bir köşe bulmalı, çizimler üzerinden malzemlerin boyutları belirleniyor ve montajına başlanıyor. Taşınabilir Tiny House'lar için ağırlık şartı aranıyor. Bu nedenler bu projeler için hafif malzemeler bulunuyor. Aynı zamanda  tiny house felsefesi çevre dostluğu ve sürdürülebilir yaşam felsefesinden beslendiği için doğal, geri dönüştürülebilir malzemeler kullanılıyor. Ahşap malzemelerde özellikle seçiliyor. 

Tiny house satılık fiyatları 2021

İster yapılan ister satın alınabilen tiny house projeleri tıpkı normal bir ev gibi emlakçılardan satın alabilirsiniz. Emlakçılarla anlaşarak, evleri ziyaret edebilir, gerekli işlemleri tamamlayabilirsiniz. Tiny house satılık fiyatları 128 bin 750 TL ile 380 bin TL arasında değişiyor. 

Tiny house kiralama İstanbul!

Tiny house kiralama İstanbul

Tüketim çılgınlığının önüne geçmesi planlanan mikro evlerde, oturma alanı, yatak odası, mutfak ve banyo gibi ana odalar, alandan maksimum tasarruf edilebilecek şekilde tasarlanıyor. Yaşam biçimi olarak tercih edilen tiny houselar uygun fiyata kiralanabiliyor. 

Tiny house maliyeti hesaplama

Küçük evlerin inşaat maliyeti, inşaat ruhsatı, zemin etüdü, vergiler ve resmi harç bedelleri gibi harcamalardan kaçınmak isteyenler için uygun oluyor. Amerika'da ve Yeni Zelanda'da görülen küçük ev örneklerinin ağırlığı 10 bin 500 kilogram oluyor. Türkiye'de ise ruhsat alabilmek için ürünün en fazla 3 bin 500 kilogram olması şartı bulunuyor.

Küçük evlerin maliyeti nakliye + işçilik + kar+ devlet alacağı ile hesaplanıyor.

Tiny house alırken nelere dikkat edilmeli?

Tiny houseları satın alırken ya da satarken dikkat etmeniz gerekenler var. Bazı mikro evler günübirlik olarak inşa ediliyor ve tuvalet ve lavabo kısımları olmuyor. Bu neden tiny house seçerken bu konulara dikkat edilmesi gerekiyor.

Tiny house depreme dayanıklı mı?

Tiny houselar sağlamlığı ve boyutuyla depreme karşı dayanıklı olarak inşa ediliyor. Bu evler yerden temelli şekilde değil, bir kaç milim yukarıda olarak şekilde yapılıyor ve evlerin altında tutuca paneller bulunuyor.

Tiny house kiralama İstanbul!

Tiny House'un avantajları neler?

-Yapımı için daha az malzeme harcanır.

-Fiyatları normal bir konuta göre çok daha ucuz.

-Ev ufak olduğu için gerçekten ihtiyacınız olan, hayatınıza değer katan eşyalarla yaşamaya başlarsınız. Gereksiz eşyalar hayatınızdan çıkar.

-Mobil Tiny House ile istenilen yere mevsimlik, aylık şekilde yerleşilebilir. 

-Herkesle içiçe bir yaşamdan uzak, doğayla bütünleşmiş bir yaşam sunar. 

-Tiny House'lar depreme daha dayanıklılar. 

Tiny House'un dezavantajları neler?

-Altyapı elektrik,ısınma,atık su gibi sistemleri kurmak pek kolay değil. 

-Tiny House herkese göre değil. Çok eşyanız varsa, atmaya kıyamıyorsanız kesinlikle bir hevesle girişilmemesi gereken bir yaşam.

-Eğitim ve sağlık gibi hizmetlerden, doğanın içindeyken uzakta kalınabilir. Çok tenha bir alanda yalnızsanız güvenlik sorunu da yaşanabilir. 

-Kışın ısıtma sorunu ortaya çıkabilir. 

Tiny house satılık fiyatları 2021!


Geri Dön