27 / 04 / 2024

Tiny house Türkiye kiralama 2021!

Tiny house Türkiye kiralama 2021!

Küçük ev akımı batı ülkelerinden sonra Türkiye'de de yaygınlaştı.  Peki tiny maliyeti nasıl hazırlanır? Tiny house Türkiye kiralama 2021 fiyatları ne kadar? İşte tüm merak edilenler...



2008 yılında küresel ekonomik krizi döneminde insanların alternatif konut arayışlarının ardından ABD'de yaygınlaşan küçük ev akımı ülkemizde de yaygınlaştı. İnsanların alternatif konut arayışlarının ardından batı ülkelerinde de gelişen mikro evler yeni bir sektör haline geldi. Küçük bir evde yaşamanın dışında bir sosyal hareketlenme olduğu bilinen akım, minimalizm ve özgür yaşam felsefesiyle bir araya geliyor. 

Tiny house, Türkçe'de 'Küçük ev akımı' ve 'Mikro evler' olarak biliniyor. Peki tiny house nedir? Nasıl yapılır? Tiny house Türkiye kiralama 2021 fiyatları ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Her geçen gün yaygınlaşan tiny house akımdaki evler, insanların maddi durumlarına ve kişisel zevklerine göre dizayn ediliyor. Tiny houselar taşınabilir olmalarıyla dikkat çekiyor. Bu özelliğiyle öne çıkan mikro evler, belli bir yere bağlı kalmadan, istenilen yerde evinizde keyif yapma fırsatı sunuluyor.

Tüketim çılgınlığının önüne geçmek için hayata geçirilen mikro evlerde, oturma alanı, yatak odası, mutfak ve banyo gibi ana odalar, alandan maksimum tasarruf edilebilecek şekilde tasarlanıyor. Yaşam biçimi olarak sunulan tiny houselarda daha minimal, şehirden uzak ve doğaya yakın bir hayat sunuyor. Sürdürülebilir yaşam, minimalizm ve geri dönüşüm gibi artılara sahip olan tiny houselar çamaşır, bulaşık makinesi, buzdolabı, fırın, televizyon, depolama alanı, koltuk, yatak, banyo gibi temel ihtiyaçları karşılayacak şekilde dizayn edildi. 

Tiny house Türkiye kiralama 2021!

Tiny house nasıl yapılıyor?

Tiny house evlerinin yapımı oldukça kolay. Tiny house projesi için uygun bir köşe bulmalı, çizimlerinde malzemelerin boyutları belirleniyor ve montajına başlanıyor. Taşınabilir tiny house projesinin ağırlık şartı aranıyor. Bu nedenler bu projeler için hafif malzemeler bulunuyor. Aynı zamanda  tiny house felsefesi çevre dostluğu ve sürdürülebilir yaşam felsefesinden beslendiği için doğal, geri dönüştürülebilir malzemeler kullanılıyor. Ahşap malzemelerde özellikle kullanılıyor.

Tiny house maliyeti hesaplama 2021

Küçük evlerin inşaat maliyeti, inşaat ruhsatı, zemin etüdü, vergiler ve resmi harç bedelleri gibi harcamalardan kaçınmak isteyenler için uygun fiyatlarla satılıyor ve yapılıyor. Amerika'da ve Yeni Zelanda'da görülen küçük ev örneklerinin ağırlığı 10 bin 500 kilogram oluyor. Türkiye'de ruhsat alabilmek için ürün en fazla 3 bin 500 kilograma ulaşıyor. 

Küçük evlerin maliyeti nakliye + işçilik + kar+ devlet alacağıyla hesaplama yapılıyor.

Tiny house satılık fiyatları 2021

İster yapılan ister satın alınabilen tiny houseları tıpkı normal bir ev gibi emlakçılardan satın alabiliyorum. Emlakçılarla anlaşarak, evleri ziyaret edebilirsiz ve gerekli işlemleri tamamlayabilirsiniz. Tiny house satılık fiyatları 128 bin 750 TL ile 380 bin TL arasında değişiyor. Her geçen gün daha çok tercih edilen mikro evler büyük beğeni topluyor.

Tiny house Türkiye kiralama 2021!

Tiny House'un avantajları neler?

-Yapımı için daha az malzeme harcanır.

-Fiyatları normal bir konuta göre çok daha ucuz.

-Ev ufak olduğu için gerçekten ihtiyacınız olan, hayatınıza değer katan eşyalarla yaşamaya başlarsınız. Gereksiz eşyalar hayatınızdan çıkar.

-Mobil Tiny House ile istenilen yere mevsimlik, aylık şekilde yerleşilebilir. 

-Herkesle içiçe bir yaşamdan uzak, doğayla bütünleşmiş bir yaşam sunar. 

-Tiny House'lar depreme daha dayanıklılar. 

Tiny House'un dezavantajları neler?

-Altyapı elektrik,ısınma,atık su gibi sistemleri kurmak pek kolay değil. 

-Tiny House herkese göre değil. Çok eşyanız varsa, atmaya kıyamıyorsanız kesinlikle bir hevesle girişilmemesi gereken bir yaşam.

-Eğitim ve sağlık gibi hizmetlerden, doğanın içindeyken uzakta kalınabilir. Çok tenha bir alanda yalnızsanız güvenlik sorunu da yaşanabilir. 

-Kışın ısıtma sorunu ortaya çıkabilir. 

Tiny house satın alırken nelere dikkat edilmeli?

Tiny houseları satın alırken ya da satarken dikkat etmeniz gerekenler var. Bazı küçük evler günübirlik olarak yapılıyor. 

Tiny house Türkiye kiralama 2021

Tiny house Türkiye kiralama 2021 fiyatları 800 TL'den başlıyor. Günlük, aylık, haftalık olarak kiralanabilen tiny houselar fiyatlarıyla öne çıkıyor.

Tiny house kiralama İstanbul!

Tiny house kiralama 2021!


Geri Dön