26 / 04 / 2024

Tiny House fiyatları!

Tiny House fiyatları!

Arabanın arkasına takarak istenilen her alana yerleşme fırsatı sunan "Tiny House" Türkiye'de de ilgi görmeye başladı. Peki Tiny House nasıl yapılır? Tiny House maliyeti nasıl hesaplanır? İşte Tiny House fiyatları...



Küçük ev akımı ABD'de özellikle 2008 yılında  küresel ekonomik krizi döneminde insanların alternatif konut arayışlarının ardından batı ülkelerinde de gelişmeye başlayarak yeni bir sektör haline geldi. Küçük bir evde yaşamanın ötesinde bir sosyal hareketlenme olduğu kaydedilen akım, minimalizm ve özgür yaşam felsefesiyle bir araya getiriliyor. 

Tam anlamıyla türkçe karşılığı olmasa da Tiny House, Türkçe'de 'Küçük ev akımı' ve 'Mikro evler' olarak belirtiliyor. Peki Tiny House nedir? Nasıl yapılır? İşte Tiny House fiyatları...

Giderek yaygınlaşan bu akımdaki evler, insanların maddi durumlarına ve kişisel zevklerine göre dizayn edilmiş çeşitli tasarımlarda hayata geçiriliyor. Tiny House’ların en dikkat çekici özelliklerinden biri taşınabilir olmaları. Bu özelliği ile dikkat çeken mikro evler, belli bir yere bağlı kalmadan, istenilen yerde evinizde keyif yapma imkanı sunuyor. Tabii ki tercihe göre  karavanla çekilebilecek şekilde mobil olabileceği gibi sabit tutuluyor.

Tüketim çılgınlığının fazlalıklarından arınmayı sağlayan mikro evlerde, oturma alanı, yatak odası, mutfak ve banyo gibi ana odalar, alandan maksimum tasarruf edilebilecek şekilde tasarlanıyor. Yaşam biçimi olarak kabul edilen Tiny House'larda daha minimal, şehirden uzak ve doğaya yakın bir hayat sunuluyor. Sürdürülebilir yaşam, minimalizm ve geri dönüşüm gibi artılara sahip olan Tiny House'lar çamaşır, bulaşık makinesi, buzdolabı, fırın, televizyon, depolama alanı, koltuk, yatak, banyo gibi temel ihtiyaçları gidermeyi sağlayacak şekilde dizayn edildi.

Tiny House fiyatları!

1- Tiny House fiyatları ne kadar?

Küçük evlerin inşaat maliyeti, inşaat ruhsatı, zemin etüdü, vergiler ve resmi harç bedelleri gibi harcamalardan kaçınmak isteyenler için uygun olduğunu söyleniyor. Amerika'da ve Yeni Zelanda'da görülen küçük ev örneklerinin ağırlığı 10 bin 500 kilogramı bulabiliyor. Türkiye'de ruhsat alabilmek için ürünün en fazla 3 bin 500 kilogram olması gerekiyor. Buna göre mobil evlerin büyüklüğü en fazla 3 bin 500 kilogram olacak.
 
6 metrekarelik Tiny House fiyatları 128 bin 750 TL ile 380 bin TL arasında değişiyor. Her geçen gün daha çok tercih edilen Tiny House fiyatları oldukça uygundur. Hem kullanım açısından hem de görünüm açısından beğeni toplayan bu ev yazlık olarak da tercih ediliyor.

2- Tiny House maliyeti nasıl hesaplanır?

Küçük evlerin maliyeti nakliye + işçilik + kar+ devlet alacağı ile hesaplanıyor. 

3- Tiny House için nelere dikkat edilir?

Tiny House alırken ya da satarken dikkat edilmesi gereken noktalar bulunuyor. Bazı küçük evler günübirlik için yapılıyor ve tuvalet ve lavabo kısımları bulunmuyor. Bu neden Tiny House seçerken bu noklara dikkat edilmesi gerekiyor.

4- Tiny House nasıl yapılır?

Eğer Tiny House modeliyle ev inşa etmek istiyorsanız bu haberi dikkatlice okumanız gerekiyor. Tiny House evlerinin yapımı oldukça kolay. Tiny House projesi için uygun bir köşe bulmalı, çizimler üzerinden malzemlerin boyutlarının belirlenmesi ve montajına başlanması gerekiyor.

5- Tiny House hangi malzemelerle yapılıyor?

Taşınabilir Tiny House'lar için ağırlık şartı bulunuyor. Bu nedenler bu projeler için hafif malzemeler bulunuyor. Aynı zamanda  tiny house felsefesi çevre dostluğu ve sürdürülebilir yaşam felsefesinden beslendiği için doğal, geri dönüştürülebilir malzemeler kullanılıyor. Ahşap malzemelerde özellikle seçiliyor. 

Tiny House fiyatları!

6- Tiny House'un avantajları neler?

-Yapımı için daha az malzeme harcanır.

-Fiyatları normal bir konuta göre çok daha ucuz.

-Ev ufak olduğu için gerçekten ihtiyacınız olan, hayatınıza değer katan eşyalarla yaşamaya başlarsınız. Gereksiz eşyalar hayatınızdan çıkar.

-Mobil Tiny House ile istenilen yere mevsimlik, aylık şekilde yerleşilebilir. 

-Herkesle içiçe bir yaşamdan uzak, doğayla bütünleşmiş bir yaşam sunar. 

-Tiny House'lar depreme daha dayanıklılar. 

7- Tiny House'un dezavantajları neler?

-Altyapı elektrik,ısınma,atık su gibi sistemleri kurmak pek kolay değil. 

-Tiny House herkese göre değil. Çok eşyanız varsa, atmaya kıyamıyorsanız kesinlikle bir hevesle girişilmemesi gereken bir yaşam.

-Eğitim ve sağlık gibi hizmetlerden, doğanın içindeyken uzakta kalınabilir. Çok tenha bir alanda yalnızsanız güvenlik sorunu da yaşanabilir. 

-Kışın ısıtma sorunu ortaya çıkabilir. 

8- Tiny House depreme dayanıklı mı?

Tiny House'lar sağlamlığı ve oldukça küçük olmaları nedeniyle depreme karşı dayanıklıdır. Bu evler yerden temelli şekilde değil, bir kaç milim yukarıda kalacak şekilde yapılıyor ve evlerin altında tutuca paneller bulunuyor.

Tiny House fiyatları!

9- Tiny House nasıl satın alınır?

İster yapılan ister satın alınabilen Tiny House'ları tıpkı normal bir ev gibi emlakçılardan satın alabilirsiniz. Emlakçınızla anlaşıp, evleri ziyaret edebilir, gerekli işlemleri tamamlayabilirsiniz.

10- Tiny House kiralanabilir mi?

Tiny House ev modellerinde kiralama seçenekleri de sunuluyor. Göl kıyısında, sahil kasabalarında ya da orman içlerinde kurulu olan evler kiralanabiliyor.

Tiny House'lara Türkiye'den de ilgi var! 

Mutluluk verici mikro ev akımı!


Geri Dön