18 / 04 / 2024

Tiny house Türkiye 2021 fiyatları!

Tiny house Türkiye 2021 fiyatları!

Mikro evler ABD'nin ardından ülkemizde de yaygınlaşmaya başladı. Peki tiny house fiyatları ne kadar? İşte tiny house Türkiye 2021 fiyatları...



2008 yılında küresel ekonomik kriz sürecinde insanların alternatif konut arayışlarının ardından ABD'de yaygınlaşan küçük ev akımı ülkemizde de popüler hale geldi. İnsanların alternatif konut arayışları sonrasında batı ülkelerinde de gelişen mikro evler yeni bir sektör oluşturdu. Küçük bir evde yaşamanın dışında bir sosyal hareketlenme olarakta görülen akım, minimalizm ve özgür yaşam felsefesiyle birleşiyor.

Tiny house, Türkçe'de 'Küçük ev akımı' ve 'Mikro evler' olarakta biliniyor. Gün geçtikçe yaygınlaşan tiny house akımdaki evler, insanların maddi durumlarına ve kişisel zevklerine göre dizayn ediliyor. Tiny houselar taşınabilir olmalarıyla öne çıkıyor. Bu özelliğiyle dikkat çeken mikro evler, belli bir yere bağlı kalmadan, istenilen yerde evinizde keyif yapma fırsatı sağlıyor.

Peki tiny house nedir? Nasıl yapılır? Tiny house Türkiye 2021 fiyatları ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Tüketim çılgınlığını engellemesi amacıyla başlatılan akım mikro evlerde oturma alanı, yatak odası, mutfak ve banyo gibi ana odalar, alandan maksimum tasarruf edilebilecek şekilde dizayn ediliyor. Yaşam biçimi olarak sunulan tiny houselarda daha minimal, şehirden uzak ve doğaya yakın bir yaşam sunuyor. Sürdürülebilir yaşam, minimalizm ve geri dönüşüm gibi artılara sahip olan tiny houselar çamaşır, bulaşık makinesi, buzdolabı, fırın, televizyon, depolama alanı, koltuk, yatak, banyo gibi temel ihtiyaçlara cevap verecek şekilde tasarlandı.

Tiny house Türkiye 2021 fiyatları!

Tiny house yapımı

Tiny houseların yapımı oldukça basit. Tiny house projesi için uygun bir köşe bulmalı, çizimlerinde malzemelerin boyutları belirleniyor ve montajına başlanıyor. Taşınabilir tiny house projesinin ağırlık şartı yok. Bu nedenle bu projeler için hafif malzemeler kullanılıyor. Aynı zamanda  tiny house felsefesi çevre dostluğu ve sürdürülebilir yaşam felsefesinden beslendiği için doğal, geri dönüştürülebilir malzemeler kullanılıyor. Ahşap malzemelerde özellikle kullanılıyor.

Tiny house maliyeti hesaplama 2021

Küçük evlerin maliyeti nakliye + işçilik + kar+ devlet alacağıyla hesaplanıyor. Küçük evlerin inşaat maliyeti, inşaat ruhsatı, zemin etüdü, vergiler ve resmi harç bedelleri gibi harcamalardan kaçınmak isteyenler için uygun fiyatlarla satışı yapılıyor. Amerika'da ve Yeni Zelanda'da görülen küçük ev örneklerinin ağırlığı 10 bin 500 kilograma karşılık geliyor. Türkiye'de ruhsat alabilmek için ürün en fazla 3 bin 500 kilogram oluyor.

Tiny house Türkiye 2021 fiyatları

İstenildiğinde satın alınabilen ya da yapılabilen tiny houselar tıpkı normal bir ev gibi emlakçılardan satın alınabiliyor. Emlakçılarla anlaşarak, evleri ziyaret edebilirsiz ve gerekli işlemleri tamamlayabilirsiniz. Tiny house satılık fiyatları 128 bin 750 TL ile 380 bin TL arasında değişiyor. Her geçen gün daha çok tercih edilen mikro evler büyük beğeni topluyor.

Tiny house Türkiye 2021 fiyatları!

Tiny house Türkiye kiralama 2021

Tiny house Türkiye kiralama 2021 fiyatları 800 TL'den başlıyor. Günlük, aylık, haftalık olarak kiralanabilen tiny houselar fiyatlarıyla öne çıkıyor.

Tiny house satın alırken nelere dikkat edilmeli?

Tiny houseları satın alırken ya da satarken dikkat etmeniz gerekenler konular bulunuyor. Bazı küçük evler günübirlik olarak yapılıyor. 

Tiny House'un avantajları neler?

-Yapımı için daha az malzeme harcanır.

-Fiyatları normal bir konuta göre çok daha ucuz.

-Ev ufak olduğu için gerçekten ihtiyacınız olan, hayatınıza değer katan eşyalarla yaşamaya başlarsınız. Gereksiz eşyalar hayatınızdan çıkar.

-Mobil Tiny House ile istenilen yere mevsimlik, aylık şekilde yerleşilebilir. 

-Herkesle içiçe bir yaşamdan uzak, doğayla bütünleşmiş bir yaşam sunar. 

-Tiny House'lar depreme daha dayanıklılar. 

Tiny House'un dezavantajları neler?

-Altyapı elektrik,ısınma,atık su gibi sistemleri kurmak pek kolay değil. 

-Tiny House herkese göre değil. Çok eşyanız varsa, atmaya kıyamıyorsanız kesinlikle bir hevesle girişilmemesi gereken bir yaşam.

-Eğitim ve sağlık gibi hizmetlerden, doğanın içindeyken uzakta kalınabilir. Çok tenha bir alanda yalnızsanız güvenlik sorunu da yaşanabilir. 

-Kışın ısıtma sorunu ortaya çıkabilir. 

Tiny house kiralama İstanbul!

Tiny house kiralama 2021!

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön