26 / 04 / 2024

Tire Stadı'nın temeli atıldı!

Tire Stadı'nın temeli atıldı!

İzmir'in Tire İlçesi'nde, Büyükşehir Belediyesi'nin yapım maliyetinin yüzde 80'ini karşılayacağı 13 bin 500 kişilik Tire Arena stadının temeli, ilçenin kurtuluş günü olan 4 Eylül'de atıldı.




İzmir'in Tire İlçesi'nde, Büyükşehir Belediyesi'nin yapım maliyetinin yüzde 80'ini karşılayacağı 13 bin 500 kişilik Tire Arena stadının temeli, ilçenin kurtuluş günü olan 4 Eylül'de atıldı. Büyükşehir Belediyesi ve Tire Belediyesi işbirliği ile  İzmir  yeni bir stada daha kavuşacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaklaşık 28 milyon TL'lik yapım maliyetinin yüzde 80'ini karşılayacağı Tire Arena'nın temeli törenle atıldı. Düşman işgalinden 93. kurtuluş yıldönümünü kutlayan Tire, yeni stadının yapımına başlanmasıyla çifte sevinç yaşadı.


Maltepe Mevkiinde yapılacak 13 bin 500 seyirci kapasiteli stadın temel atma töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçenin kurtulduğu günün yıldönümünde böyle anlamlı bir töreni gerçekleştirmenin heyecanı içinde olduğunu belirterek, "Buradan başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimize şükranlarımızı iletiyoruz. Ruhları şad olsun" dedi.


"İZMİR KULÜPLERİ BAŞKA ŞEHİRLERE GİTMEYECEK"


30 Mart'tan sonra hizmet sınırlarına dâhil olan Tire ve çevresinde gerçekleştirdikleri yatırımlardan da bahseden Başkan Aziz Kocaoğlu şunları söyledi: "Tire Belediyesi'nin bir arıtma projesi vardı. İZSU Genel Müdürlüğümüz tarafından proje gözden geçirildi. Tam ihaleye çıkarken, ÇED Yönetmeliği'nde bir değişiklik yapıldı. Projeyi ihaleden geri çekmek durumunda kaldık. Bu süreci tamamlar tamamlamaz Küçük Menderes Ovası'nın kurtulmasını sağlayacak arıtma çalışmalarımızı Tire, Ödemiş, Kiraz, Beydağ ve Selçuk'u da ele alarak gerçekleştireceğiz."


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Bornova Doğanlar Stadı'nın tamamlanma aşamasına geldiğini ve Tire Arena'nın temelinin atıldığını dile getiren Başkan Kocaoğlu, bu iki tesisle birlikte İzmir kulüplerinin maç yapmak için başka illere gitmek zorunda kalmayacağını söyledi.


KAYMAKAM VE BAŞKAN'DAN STAT TEŞEKKÜRÜ


Tire Kaymakamı Mehmet Demirezen de, Tire'nin sahip olduğu tarihi ve kültürel varlıklarıyla turizm alanında öne çıktığını, ancak ilçeyi aynı zamanda spor alanında da geliştirmek istediklerini söyledi. Demirezen, ilçenin bu çabalarına verdiği destek nedeniyle Büyükşehir Belediyesi'ne ve Başkan Aziz Kocaoğlu'na teşekkür etti.


Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ise çok önceden hayal ettikleri bir projeyi Başkan Aziz Kocaoğlu'nun desteğiyle hayata geçirdiklerini belirterek, Tire'nin şu anda sportif olarak birçok vilayetin önünde faaliyet gösterdiğini söyledi. Tire'de eskiden spor salonu yokken, şu anda üç tane salon bulunduğunu dile getiren Çiçek, ilçeyi bir spor kenti haline getirmek istediklerini dile getirdi. Tire Belediye Başkanı Çiçek, kent merkezindeki arazi sorunlarına dikkat çekerek, "Başkanımız ve Büyükşehir Meclisimiz uygun gördüğü takdirde her türlü spor tesisi için yer vermeye hazırız. Büyükşehir'in yapmak istediği bütün projelerin neferiyiz, 24 saat emrinizdeyiz" dedi.


Törenin sonunda Başkan Kocaoğlu ve davetliler stadın temelini Tire 1922 Spor Kulübü'nün altyapısında yetişen minik sporcularla birlikte attı. 3. Lig'de mücadele eden ve üst ligleri hedefleyen ilçe kulübü Tire 1922'nin yanı sıra diğer İzmir kulüplerinin de yararlanacağı stadın inşaatı 700 gün sürecek.


Yeni Asır


Geri Dön