26 / 04 / 2024

TMO Genel Müdürü'nden buğday prim ödemesi açıklaması: Kesin tarihi ilk kez duyurdu

TMO Genel Müdürü'nden buğday prim ödemesi açıklaması: Kesin tarihi ilk kez duyurdu

Toprak Mahsülleri Ofisi 2022 buğday alım fiyatlarını resmen duyurdu. Ton başına olmak üzere ekmeklik buğday için 6 bin 50 lira, makarnalık buğdayda 6 bin 500 lira ve arpada 5 bin 500 liralık alım fiyatı açıklandı. Prim ödemelerinin ne zaman olacağı merak ediiyordu o da açıklığa kavuştu.



TMO'ya ürün satan üreticilere buğdayda 1000 lira, arpada ise 500 lira ton başına ilave hububat alım primi verilecek. Bu primi almak için üreticilerin 31 Ağustos'a kadar TMO'ya ürünlerini teslim etmeleri gerekiyor. Bu primler sonbahardaki ekim döneminde üreticilerimizin hesaplarına yatırılmış olacak. 

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal kamuoyunda merak edilen prim ödemeleriyle ilgili kesin tarihi de açıkladı. 

ÇKS'ye kayıtlı olmak kaydıyla üreticiler, sistemdeki verimin iki katına kadar ürünlerini TMO'ya teslim edebilecek. Yani ÇKS'de 30 ton buğday veya arpa üretimi görülen üretici 60 tona kadar ürününün primini TMO'dan alabilecek. Dolayısıyla bu iki uygulama da üreticilerin TMO'yu tercih etmeleri için önemli bir gerekçe, önemli bir teşvik olarak sunuldu.

TMO Genel Müdürü nden buğday prim ödemesi açıklaması: Kesin tarihi ilk kez duyurdu

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön