29 / 03 / 2024

TMSF, Fİ Yapı'nın gayrimenkullerini satışa çıkarıyor!

TMSF, Fİ Yapı'nın gayrimenkullerini satışa çıkarıyor!

Yıllardır teslim edemediği konutların yanı sıra 15 Temmuz sonrasında daha da sancılı bir sürece giren Fi Yapı TMSF'ye devredilen gayrimenkullerle ilgili bir açıklama yaptı. İşte Fi Yapı tarafından yapılan o açıklama...




Yıllardır teslim edemediği konutların yanı sıra 15 Temmuz sonrasında daha da sancılı bir sürece giren  Fi Yapı TMSF'ye devredilen gayrimenkullerle ilgili bir açıklama yaptı.  Şirkete ait taşınmazların satışı için yasal süreç başlatıldığını belirten firma, Fi Side Projesi’nin inşaatının Şubat 2017 itibarı ile başlayabileceğini belirtti.



Fi Yapı tarafından yapılan açıklama şu şekilde;


Yönetim Kurulu Başkanlığından


Fi Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret AŞ’nin mal varlıklarının nakde çevrilmesi ve tespit edilen yükümlülüklerinin, adilane bir şekilde tüm hak sahiplerinin taleplerinin aynı oranda karşılanarak sona erdirilmesi amacıyla;


- Kanun Hükmünde Kararnameler ve 5411 sayılı Bankacılık Kanunu hükümleri gereğince Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna tanınan yetkiler kapsamında Şirkete ait taşınmazların satışı için yasal süreç başlatılmıştır.


- Şirketin tamamlanmamış olup yerleşim gerçekleşmeyen Fi Side Projesi’nin yapım işleri için maliyet belirleme, teklif alma süreci de başlatılmış olup hava şartları da dikkate alınarak, Şubat 2017 itibarı ile bu projenin kalan kısımlarının inşasına başlanabileceği ve elde edilen kaynaklarla hızla tamamlanabileceği düşünülmektedir.


- Şirkettin nakit borçlarının ödenmesine ise Şirket kaynaklarının etkin bir şekilde nakde çevrilmesi ile eş zamanlı olarak başlanacak olup adilane bir şekilde tüm alacakların aynı oranda karşılanmasına çalışılacaktır.



Fi Yapı Kayyum heyeti belli oldu!



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com




Geri Dön