28 / 03 / 2024

TOGG'da nefesler tutuldu! Satışlar ne zaman başlayacak, fiyatı ne kadar olacak? İşte detaylar...

TOGG'da nefesler tutuldu! Satışlar ne zaman başlayacak, fiyatı ne kadar olacak? İşte detaylar...

Türkiye’nin yerli ve milli otomobili TOGG için Gemlik ilçesindeki dev fabrikada hazırlıklar tamamlandı. Yılda 80 bin otomobilin banttan indirilmesi hedeflenen 1.2 milyon metrekare üzerine kurulu dev tesiste yapılan son hazırlıklar ile tamamlanan bağlantı yolları havadan dron ile görüntülendi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın Bursa’da yapacağı açılıştan sonra seri üretimine başlanacak Türkiye’nin yerli ve milli otomobili TOGG için Gemlik'teki dev fabrikada hazırlıklar tamamlandı. Yılda 80 bin aracın banttan indirilmesi amaçlanan 1.2 milyon metrekare üzerine kurulu dev fabrikada yapılan son hazırlıklar ile tamamlanan bağlantı yolları dron ile görüntülendi.

Yerli otomobili TOGG için geri sayım başladı.Türkiye’nin yerli otomobilinin üretileceği fabrikanın Bursa Gemlik’teki kurulumu hızla devam ediyor. Açılışı 29 Ekim’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak fabrikada araçların seri üretimine geçilecek. Tesisin son hali ise dronla havadan görüntülendi.

019 yılında Türkiye’nin Otomobil Girişim Grubu, TOBB koordinasyonunda, Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell Grubu ve Zorlu Holding grubu ortaklığı ile adımı atılan, 18 Temmuz 2020’de de temeli atılan Gemlik TOGG Fabrikası’nda sona gelindi. Fabrikanın açılmasının ardından hizmete girecek yollarla birlikte bölgede ulaşım rahatlayacak.

TOGG da nefesler tutuldu! Satışlar ne zaman başlayacak, fiyatı ne kadar olacak? İşte detaylar...

Mudanya-Gemlik arasındaki ulaşım standardını yükseltecek karayolu yatırımları çerçevesinde; 4,84 kilometre uzunluğunda yeni yol yapıldı. Ayrıca yol çerçevesinde 1 adet köprülü kavşak, 1 adet hemzemin kavşak ve 3 adet köprü bulunuyor. Yarın açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacağı Gemlik fabrikasının tamamlanan yol ve kavşakları da TOGG’un piyasaya çıkmasını bekliyor.

İŞTE RENKLERİN GİZEMİ

Boyahanesinden kaynak ve montaja, tesisat ve batarya üretim hattına kadar son teknoloji robot ve tamamen yerli yazılımlar kullanılarak ilk yıl 80 bin adet üretilmesi hedeflenen TOGG’un CSUV modeli emsalleri göz önüne alındığında tüm ezberleri bozacak.

Bataryaları da Gemlik fabrikasında üretilecek CSUV modelin 81 ilde yaklaşık 800 ayrı noktada kurulan yüksek hızlı şarj özelliği olan trugolarda 25 dakika gibi bir sürede şarj olup yüzde 80’lik dolumla 500 kilometreden fazla yol gitmesi hedefleniyor.

Endüstri 4.0’a yönelik akıllı sistemlerin kullanıldığı otomobil sadece elektrikli bir otomobilden ziyade otonom sürüş özellikleri uzaktan kontrol özellikleriyle akıllı bir otomobil olarak satılacak. 200 ve 400 beygir 2 farklı güç sunacak olan CSUV TOGG’lar seçime göre 0 dan 100 kilometreye 7.6 ve 4.8 saniye gibi sürelerde ulaşacaklar. TOGG’un hayatı kolaylaştıran mobilite çözümleri sayesinde teknolojiyi ve insanı bugünün ve yarının kesişim noktasında bir araya getiren bir teknoloji şirketi olduğunu vurgulayan logosu gibi renklerinin de bir anlamı olacak.

2024 YILININ EYLÜL AYI İÇERİSİNDE SATIŞA SUNULACAK


Geri Dön