27 / 04 / 2024

TOGG'un fabrika inşaatları 2021'in sonunda tamam!

TOGG'un fabrika inşaatları 2021'in sonunda tamam!

TOGG Üst Yöneticisi Gürcan Karakaş, zemin güçlendirmesinin üzerine kuracakları binalara da ocak ayının ilk haftalarında başlayacaklarını açıkladı.



Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Üst Yöneticisi Gürcan Karakaş, "Pazara çıktığımızda karşımızda elektrikli araçtan çok C segmentindeki içten yanmalı SUV araçlar olacak. Dolayısıyla bizim fiyat açısından da onlarla rekabet edebiliyor olmamız lazım." diye konuştu. 

Anadolu Ajansı'ndan Abdulselam Durdak'ın haberşne göre;  Karakaş, artık TOGG markasıyla da lanse edilen Türkiye'nin Otomobili'nin tanıtımının yıl dönümü vesilesiyle, TOGG'un Gebze'deki merkezinde projedeki son gelişmelerle ilgili sorulara cevap verdi. 

Salgının ilk döneminde evden çalışma sistemine, daha sonra da hibrit çalışma sistemine geçildiğinden bahseden Karakaş, "Ama daha çevik bir firma olmamız, daha yalın bir firma olmamız, her şeyin tek çatı altında olması nedeniyle de çok hızlı kararlar vererek hemen uyum sağladık ve adım adım uyguladığımız planlarla içerisinde bizim için önemli olan kilometre taşı diyebileceğimiz iki konuyla başarıyla arkamızda bıraktık." dedi.

TOGG un fabrika inşaatları 2021 in sonunda tamam!

- "Gemlik'te üretim tesisi çalışmaları planlanan şekilde devam ediyor"

Karakaş, salgına rağmen Gemlik'te üretim tesisi çalışmalarının planlanan şekilde sürdüğünü anlattı.
Marmara Bölgesi'nin ciddi bir deprem riski barındırdığının altını çizen Karakaş, "Bu konuda uzman altı akademisyenle beraber onların görüşlerini alarak oradaki zemin güçlendirme çalışmalarımıza öncelikle başladık, tamamlıyoruz. Bir örnek vermek gerekirse, şu ana kadar 25 bine yakın zenin güçlendirme kolunu kullandık. 'Nedir bu?' derseniz, bunları biz ucu ucuna eklesek İstanbul’dan Ankara'ya kadar ulaşacak boyutta veya başka bir anlamda 50 katlı üç tane gökdelen demek yerin altına zemini güçlendirme için kurduğumuz. Bu nedir? Bu oradaki aslında olmayan ama bizim kendimizin suni olarak yarattığı kayalığımızdır. O anlamda da planlarımız doğrultusunda devam ediyoruz." diye konuştu. 

TOGG un fabrika inşaatları 2021 in sonunda tamam!

- "Boyahanenin siparişlerini şimdiden verdik"

Zemin güçlendirmesinin üzerine kuracakları binalara da ocak ayının ilk haftalarında başlayacaklarını söyleyen Karakaş, "Çünkü artık tamamıyla zemin kazıldıktan, güçlendirme kolanları yerleştirildikten, grobetonlar döküldükten sonra gelecek işlem ve o aşamadayız şu an. Dolayısıyla o süreç için toplamda da biz 2021’in sonu işaret etmiştik. Hatırlarsınız, inşaatın başlama töreninde de aynı şekildeydi. Dolayısıyla biz 2021 sonunda olayın inşaat tarafının tamamlamış olacağız. Bu fabrikanın tamamlandığı, tesisin tamamlandığı anlamına gelmiyor. Çünkü onunla paralel yürüyen ekipmanların yerleştirilmesi var ki ekipmanların biz şimdiden tedarikine, çalışmasına, geliştirilmesine başladık. Örnek vermek gerekirse boyahanenin siparişlerini şimdiden verdik." açıklamasında bulundu. 

Türkiye Otomobili’nin fabrika inşaatında son durum ne?


Geri Dön