25 / 04 / 2024

Tokat'a alternatif yol yapıldı!

Tokat'a alternatif yol yapıldı!

Tokat'ta yaşayan çiftçi Hasan Tosun (32), 6 bin kişinin yaşadığı alana giden bir yolu, "Tapulu arazim" diyerek kapattı. Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu'nun talimatı ile sadece 24 saat içinde alternatif yol yapıldı.



Tokat'ta yaşayan çiftçi Hasan Tosun (32), 6 bin kişinin yaşadığı alana giden bir yolu, "Tapulu arazim" diyerek kapattı. Vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı. İnsanlar evlerine gidemediği gibi araçlar da yolda kaldı! Ancak yetkililer de kolay pabuç bırakmadı! Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu'nun talimatı ile sadece 24 saat içinde alternatif yol yapıldı. Görevliler, söz konusu yerde tapu kadastro çalışmaları sırasında hata yapılması nedeni ile böyle bir sıkıntı yaşandığını açıkladı.



Takvim



Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Tokat'ta Doğukent Mahallesi'nde il merkezinden  TOKİ  konutlara giden yoldaki yaklaşık 900 metrekarelik arazinin kendisine ait olduğunu ddia eden Fuat Tosun, açtığı davayı kazanınca, toprak dökerek yolu ulaşıma kapattı. Bunun üzerine yolun güzergahını değiştirdi. Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, kapanan yol nedeniyle vatandaşların mağduriyetinin giderildiğini açıkladı. 



Yeni Şafak




Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Tokat'ta yaşayan çiftçi Hasan Tosun (32), TOKİ evlerinin bulunduğu alana giden bir yolu gerekçesiyle kapatınca, belediye ekipleri alternatif bir yol yaptı.


Yaklaşık 6 bin kişinin yaşadığı TOKİ'nin bulunduğu Doğukent Mahallesi'nin ana girişine belediye tarafından köprü yapıldı. Yolun ve yanında bulunan yaklaşık üç dönüm arazinin kendisine ait olduğunu öne süren Hasan Tosun, geçtiğimiz günlerde köprüye bağlanan yola toprak dökerek kapattı. Olay yerine gelen polis ekiplerine yanında getirdiği tapuyu gösteren Hasan Tosun, yolu trafiğe açmadı. TOKİ yolu üzerinde 3 dönümlük tapulu arazilerinin bulunduğunu söyleyen Tosun, kendilerine ait olduğunu öne sürdüğü alana 2006 yılında kendilerinden habersiz yol yapıldığını, kamulaştırma olmadığı için de yolu kapattığını söyledi. 


Belediyeden alternatif yol 


Belediye ekiplerinin Hasan Tosun ile görüşmeleri olumsuz sonuçlanınca alternatif yol yapılmasına karar verildi. Belediye ekipleri kapatılan yolun hemen sağına yeni yol açtı. Belediye yetkileri söz konusu yerde tapu kadastro çalışmaları sırasında hata yapılması nedeni ile böyle bir sıkıntı yaşandığını belirtti. 



Yeni Şafak


Geri Dön