25 / 04 / 2024

TOKİ 2019 para iadesi ne zaman yapılacak?

TOKİ 2019 para iadesi ne zaman yapılacak?

TOKİ'ye başvuruda bulundukları illerdeki kuralarda ismi çıkmayan vatandaşlar başvuru sırasında yaptıkları ödemelerin ne zaman geri ödeneceğini merak ediyor. İşte merak edilen herşey...



Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 50 bin sosyal konut için 67 ilde talep toplandı. Toplam 636 bin kişi  TOKİ  konutlarına başvuruda bulunurken, başvuru sonucu kurada ismi çıkmayanlar TOKİ geri ödemesinin ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı. Peki TOKİ geri ödemesi ne zaman yapılacak? 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; TOKİ'ye başvuruda bulundukları illerdeki kuralarda ismi çıkmayan vatandaşlar başvuru sırasında yaptıkları ödemelerin ne zaman geri ödeneceğini araştırıyor. 50 bin sosyal konut için 67 ilde talep toplandı ve toplam 636 bin kişi TOKİ konutlarına başvuru yaptı. Peki TOKİ kurasında ismi çıkmayanlara geri ödemeleri ne zaman yapılacak?

TOKİ, bazı projelerde kurasız bazı projelerde ise kuralı konutları satışa sunuyor. Kuralı satışa çıkarılan konutlar için başvuruda bulunan adaylardan belirli miktarda başvuru ücreti alınıyor.

Belirlenen tarihlerde yapılan kuralar sonucunda hak sahibi olamayanlara yatırdıkları başvuru bedeli geri iade ediliyor. Bu geri ödemelerin tarihleri projeden projeye değişiyor. Geri ödemelerin yapılacağı tarih kıralı satışa sunulan projenin satış duyurusunda açıklanıyor.

TOKİ Silivri Alipaşa 2019 kurası çekiliyor!

TOKİ Kayabaşı 2+1 kura sonuçları açıklandı! İsim isim tam liste!

 

 


Geri Dön