26 / 04 / 2024

TOKİ 2020 para iadesi hangi tarihte yapılacak?

TOKİ 2020 para iadesi hangi tarihte yapılacak?

TOKİ para iadesi ne zaman sorusunun yanıtı başvuru yapan vatandaşar tarafından araştırılmaya başlandı. Peki TOKİ 2020 para iadesi hangi tarihte yapılacak?



TOKİ tarafından hayata geçirilecek olan konutların kura çekilişleri koronavirüs nedeniyle ertelenmişti. Geçtiğimiz haftalarda  TOKİ  100 bin konut kura çekiliş sonuçları tekrar açıklanmaya başladı. TOKİ'den ev alma hayali kuran vatandaşlar kurada isimleri çıkmayınca hayal kırıklığına uğradı. TOKİ 2020 projelerinin kura çekilişlerinde adı çıkmayan vatandaşlar başvuru ücretlerinin nereden alınacağını merak ediyor. TOKİ tarafından yapılan konutlardan almak için kayıt ücreti yatıran kişilere para iadesi 5 iş günü sonrasında yapılacak. Peki, TOKİ başvuru ücreti nereden ve nasıl alınacak? 

TOKİ PARA İADESİ NE ZAMAN ALINACAK?

TOKİ tarafından hayata geçirilen konutlardan almak için kayıt parası yatıran kişilere para iadesi 5 iş günü sonrasında yapılacak.

Yani sayılan günler arasında Cumartesi ve Pazar ile 1 Mayıs gibi resmi tatilllerin olması durumunda bu tarihler atlanarak gün hesabı yapılacak. Para iadesi için başvuru sahiplerinin kimlik belgeleri ile şahsen TOKİ başvuru parası yatırdıkları banka şubesini ziyaret etmeleri yeterli oluyor.

Yani başvuru parası hangi şubeye yatırıldıysa o şubeden sadece parayı yatıran kişinin kimlik belgesi ile başvuru yapılarak paranın iadesi alınıyor.

SÖZLEŞME İMZALANMASI

Konut belirleme kurası ile konutları belli olan alıcılar İdarenin belirleyeceği ve ilan edeceği tarihlerde T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Temerküz Şubesinde (Daha sonra ilan edilecektir.) Gayrimenkul Satış Sözleşmesi ve kredi kullanım işlemlerini yapacaklar.

Sözleşme imzalama aşamasında;

Nüfus Müdürlüğünden adrese dayalı kayıt sistemine göre alınacak olan proje bulunduğu şehir sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ettiğini kanıtlayacak belge,

Hane halkı gelirinin en fazla net 5 bin 500 TL (İstanbul için 6.000 TL) olduğunu kanıtlayan gelir belgeleri,

Gerekli görüldüğünde istenebilecek ek belgeler ile beraber ilan edilen tarihlerde ibraz ederek başvuru şartlarına sahip olduklarını kanıtlayacaklardır.

 

TOKİ'den İstanbul'a 2086 yeni konut geliyor!


Geri Dön