27 / 04 / 2024

TOKİ 2022 sosyal konut projesinde ilk temeller atılıyor!

TOKİ 2022 sosyal konut projesinde ilk temeller atılıyor!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olarak lanse edilen "İlk Evim İlk İş Yerim" projesi kapsamında 17 ilde, 5 bin 615 sosyal konutun ilk temelleri bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek törenle atılacak.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, bakanlık ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) eliyle inşa edilecek olan "İlk Evim İlk İş Yerim" projesinde toplamda 5 bin 615 sosyal konutun ilk temellerinin atılması nedeniyle Ankara'nın Sincan ilçesinde tören gerçekleştirilecek.

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak. 

TOKİ 2022 sosyal konut projesinde ilk temeller atılıyor!

TOKİ 2022 SOSYAL KONUT PROJELERİNE BAŞVURAN SAYISI 7,5 MİLYONU AŞTI

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, merakla beklenen "İlk Evim İlk İş Yerim" projesine 7,5 milyonu aşkın kişi başvuru yaptı, resmi müracaatları tamamlanan talep sayısı da 4 milyon 900 bine ulaşmış oldu.

Yine verilen detaylara göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da sosyal medya hesabı üzerinden konu ile ilgili olarak yaptığı paylaşımda, "13 Eylül tarihinde müjdeyi verdiklerini dile getirerek, yalnızca 40 gün sonra ilk temelleri attıklarını söyledi. Bakan Murat Kurum, İlk Evim İlk İş Yerim projesi için büyük gün olduğunu da kaydetti.


Geri Dön