26 / 04 / 2024

TOKİ arsa başvuruları ne zaman, nasıl, nereden yapılacak ve arsa fiyatları kaç lira? TOKİ arsa başvuru şartları 2022

TOKİ arsa başvuruları ne zaman, nasıl, nereden yapılacak ve arsa fiyatları kaç lira? TOKİ arsa başvuru şartları 2022

TOKİ sosyal konut projesi kapsamında 250 bin konut ve onunla birlikte 100 bin arsa satışa çıkacak. Arsa için başvuruda bulunmak isteyenler 2022 TOKİ arsa başvuruları ne zaman yapılacak, TOKİ arsa başvuruları nereden yapılacak ve arsa fiyatları ne kadar? sorularına yanıt bulmaya çalışıyor.



TOKİ sosyal konut projesi başvuruşartları gibi TOKİ arsa başvuru tarihleri de birçok vatandaşın gündemini meşgul etmeye devam ediyor.

İşte 2022 100 bin konut arsası projesi hakkında ayrıntılar 

TOKİ  Ankara  nerede, hangi ilçelerde yapılacak? 2022 TOKİ sosyal konut Ankara evleri konut sayısı kaç olacak, başvuru şartları neler olacak?

TOKİ arsa başvuru şartları 2022 | TOKİ arsa başvuruları ne zaman, nasıl, nereden yapılacak, kimler başvuru yapabilecek ve arsa fiyatları ne kadar, kaç TL olacak sorularının yanıtlarını haberimizde bulabilirsiniz. 

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren TOKİ sosyal konut projesinin detayları açıklık kazandı. 250 bin konutun yapılacağı 2022 sosyal konut projesi içinde evini kendi yapmak isteyenler için de 100 bin arsa satışı gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bilgisi verilen proje detayları arasında en çok merak edilen konu ise TOKİ arsa başvurularının ne zaman başlayacağı oldu. 2022 TOKİ arsa başvuruları ne zaman, nasıl, nereden yapılacak ve arsa fiyatları ne kadar olacak diye soruyorsanız sizin için hazırladık. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan arsa satışlarını açıklamıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan;  konut kampanyasının içinde  arsa satışlarının da olacağını açıklarken evini kendi yapmak isteyenler için de bilgi vermişti.  'Sadece konut değil, aynı şekilde arsa projemiz var de var' diyen Erdoğan 'İcabında vatandaş, ‘Ben kendim yapacağım’ diyorsa onlara da ‘Buyur kardeşim, 100 bin arsa var, kendin de yapabilirsin’ diyoruz. " sözlerini kullanmıştı.


TOKİ 100 bin arsa projesi başvuruları ne zaman başlaycak? 

Sosyal konut projesi içinde yer alan sosyal arsa ve sanayi işyeri başvuruları 10 Ekim  7 Kasım 2022 tarihleri arasında olacak. Başvurular Ziraat Bankası ya da  Halkbank şubeleri ile  e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

TOKİ arsa fiyatları ve taksitleri kaç lira olacak?

İki grup arsa uygulaması yapılacak. 1. grupta 350-500 metrekare müstakil parsel şekilde sunulacak arsalar bulunuyor. 192 bin 500 lira fiyat ve 1604 lira taksitle 10 yıl vadelili şekilde satılacak.

2. grubu oluşturan hisseli parseller 112 bin 500 lira bedel karşığıyla 937 lira taksitle 10 yıl vadeli alınabilecek.

100 bin TOKİ 2022 arsa bavuru şartları nelerdir?

T.C. Vatandaşı olanlar

18 yaşını doldurmuş olanlar

O Belediye sınırları içerisinde ikamet edenler

Tahsis edilecek arsalar, Büyükşehir Merkez ilçelerden herhangi birindeyse Merkez ilçelerden herhangi biri sınırınday ikamet etmek. Diğer Belediyelerdeyse arsa tahsisi öngörülen Belediye sınırları içerisinde ikamet etmek.

Yoksul ve dar gelirli olmak.  Yani aylık gelir dumunuz 16.000 TL'nin altında olması gerekiyor. 

Arsa alacakların kendisinin veya eşinin veya yetişkin olmayan çocuğunun herhangi bir belediye sınırı içinde ev yapmaya müsait arsaya veya her hangi bir yerde bir ev veya apartmanın ayrı bir dairesine karşılık olan arsa payına sahip olmaması zorunlu. 

 


Geri Dön