23 / 04 / 2024

TOKİ Beytepe'de AYK yerleşkesini inşa edecek!

TOKİ Beytepe'de AYK yerleşkesini inşa edecek!

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yerleşkesi, TOKİ tarafından Ankara Çankaya Beytepe Mahallesinde inşa edilecek..



TOKİ tarafından  Ankara  Çankaya Beytepe Mahallesinde inşa edilecek Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu (AYK) Yerleşkesi, 5 kollu yıldız planı ile özgün bir mimariyi yansıtıyor.

 

TOKİ Haber'de yer alan habere göre, 2017 sonunda ihale süreci tamamlanan AYK Yerleşkesi, 68 bin 350 metrekarelik bir arazinin merkezine konumlandırıldı. Arazi üzerindeki toplam inşaatalanı 90 bin 670 metrekare olan AYK Yerleşkesi, beş kolu bulunan bir yıldız şeklinde projelendirildi. 

 

Yıldızın her bir kolu, AYK’nin bünyesinde bulunan; Yüksek Kurul, Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu, Atatürk Kültür Merkezi ve Atatürk Araştırma Merkezi’ni temsil edecek şekilde tasarlandı.

 

BİN KİŞİLİK KONGRE MERKEZİ

 

Proje kapsamında, AYK Yerleşkesi’nde bin kişilik kongre merkezi, seminer, fuaye alanı, sergi salonları ve kütüphane de yer alacak. Kitap satış bölümü için ayrı bir yapının planlandığı projede, yapının kolları arasında bulunan açık alanlar, avlu ve peyzaj alanı olarak tasarlandı. Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu (AYK) Yerleşkesi projesi kapsamında altyapı ve çevre düzenlemeleri de  TOKİ  tarafından hayata geçirilecek.

 


Geri Dön