28 / 03 / 2024

TOKİ Biga Konutları'nın temeli atıldı!

TOKİ Biga Konutları'nın temeli atıldı!

Çanakkale'nin Biga ilçe Belediyesi tarafından dar gelirli vatandaşlar için Sosyal Konut Projesi başlatıldı. 600 konutun yer alacağı projenin ilk ayağı olan Hamidiye Mahallesi'nde 100 konut için temel atma töreni yapıldı. 



600 konutun yer alacağı projenin ilk ayağı olan Hamidiye Mahallesi'nde 100 konut için temel atma töreni yapıldı. Törene, Biga Belediye Başkanı CHP'li İsmail Işık, Kepez Belediye Başkanı CHP'li Ömer Faruk Mutan, Karabiga Belediye Başkanı CHP'li Muzaffer Karataş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haber 24'te yer alan habere göre dar gelirli ve konutu olmayan vatandaşlar için 1+1 ve 2+1 dairelerden oluşacak 600 konutun yer alacağı Sosyal Konut Projesi'nin ilk ayağı olan Hamidiye Mahallesi Namazgah karşısında yapılacak olan 100 konut için temel atma töreni yapıldı.. Proje kapsamında, Bademlik Mahallesinde 100, Çiçeklidede mezarlığı bölgesinde de 400 konut yapılacak. 1+1 daireler 60 metrekare, 2+1 daireler ise 80 metrekare'den oluşacak. 

Temel atma töreni gerçekleştirilen Hamidiye Mahallesi'ndeki konutları en kısa sürede vatandaşlara teslim edileceğini belirten Belediye Başkanı İsmail Işık, "Çok kısa bir zaman içerisinde 600 konutu özellikle ihtiyaç sahibi olan Biga'da ikamet eden evi olmayan vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Arsamız 2 bin 500 metrekare toplam inşaat alanımızda 8 bin 500 metrekare civarında olacak" diye açıklama yaptı. 


Geri Dön