28 / 03 / 2024

TOKİ, depremde can kaybı yaşayan ailelerin yanında!

TOKİ, depremde can kaybı yaşayan ailelerin yanında!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı depremde can kaybı yaşayan ailelerin yanında...



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Elazığ Merkez Cumhuriyet ve Bizmişen mahallelerinde inşaatı süren konutlar yaşanan deprem sonrası gece gündüz demeden 24 saat aralıksız çalışmalarla hızlıca tamamlandı.

TOKİ'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre, özellikle Bizmişen Mahallesi'nde büyük bir özveriyle çalışmalarına devam eden TOKİ, resmi teslim tarihinden 4 ay kadar önce konutları vatandaşlara teslim etti.

Yaşanan deprem sonrası bölgede adeta seferberlik ilan eden TOKİ, yaraları sarmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Deprem sonrası teyakkuza geçen TOKİ, inşaatı devam eden 190 konutu resmi takvimin 4 ay öncesinde tamamlayarak hak sahiplerine teslim etti.

Depremde can kaybı yaşayan ailelerin yanında olan ve yaraları sarmak amacıyla seferber olan TOKİ, Cumhuriyet Mahallesi'nde inşası tamamlanan 10 konutu, Bizmişen Mahallesi'nde de 5 konutu depremzedelere teslim etti.

Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan ve 24 Ocak tarihinde yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından yaralar sarılıyor.

TOKİ de inşaatı süren konutlarını 4 ay öncesinden tamamlayarak hak sahiplerine teslim etti.

Depremin yaralarının sarılması için çalışmalarını en üst noktaya çıkaran TOKİ, 125 metrekare 3 oda 1 salon ve 90 metrekare 2 oda1 salon nitelikte olan konutları 5 Şubat 2019 tarihinde teslim etti.

Hak sahipleri ve depremde yakınlarını yitiren 15 aile yeni yuvalarına kavuştu.

Yaşanan depremde en ufak bir hasar almayan, boyalarında dahil çatlak oluşmayan evler hak sahiplerine güvenli ve sağlıklı konutlarda yaşam imkanı da sunuyor.


Geri Dön