16 / 04 / 2024

TOKİ ile yenilenen şehirler!

TOKİ ile yenilenen şehirler!

T. C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, TOKİ’nin Türkiye’nin dört bir yanında hayata geçirdiği projelerden ve kampanyaları anlattı…



Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da, terörden zarar gören vatandaşlarımıza huzurlu, güvenli ve konforlu yeni yaşam alanları oluşturabilmek için yoğun bir çalışma yürütüyoruz. 2017’nin Nisan ayında bölgelerimizde başlattığımız konut seferberliği doğrultusunda 1 yıl gibi kısa bir sürede 25 bin konutu projelendirdik.
Yörelerin iklim ve coğrafi koşulları, mimari çizgileri, kültür ve geleneksel yaşam alışkanlıklarını esas alarak tasarladığımız her biri ayrı özgünlüğe sahip binlerce konut hızla inşa edilmeye başlandı. Böylesine büyük ölçekte yüzlerce projeyi farklı şehirlerde "eş zamanlı" yürütme tecrübesine sahip İdaremizin kabiliyeti, şehirlere değer katan binlerce konutluk yaşam alanları ortaya çıkardı.  TOKİ  olarak görmeye değecek eserler, gurur verecek yeni yerleşimler inşa ediyor olmanın memnuniyeti içindeyiz.

Ülkemizin diğer bölgelerindeki üretimlerimiz de kesintisiz sürüyor. Bu ay İzmir’den Samsun’a, Erzurum’dan Ordu’ya 12 şehirde sahada incelediğimiz projeler kısa sürede tamamlanarak sahiplerine teslim edilecek. Konut ihtiyacı yüksek olan kadim şehrimiz İstanbul’da ise yeni bir satış kampanyası yürütüyoruz. Kayaşehir’de, idaremizin yeni üretim çizgisini yansıtan; mahalle konsepti içinde az katlı planda inşa edilmiş 605 dairenin kura yöntemi ile satışını başlattık. 160 bin TL ve aylık 677 TL’den başlayan taksitlerle satışa çıkardığımız konutlar, orta gelir grubundaki vatandaşlarımızın ev sahibi olabilmesi için yepyeni bir fırsattır.

TOKİ’den konut ya da iş yeri satın almış olan alıcılarımız için ise ay sonunda bambaşka bir kampanya başlatıyoruz. Önceki yıllarda borcunun tamamını kapatan alıcılara sunduğumuz yüzde 20 indirim fırsatını, bu yıl farktı bir uygulama ile borcunun en az yüzde 25’ini kapatan alıcılara aynı oran ile sunuyoruz.

Milletimizin güvenli yapılarda ve daha güzel şehirlerde yaşaması için ortaya koyduğumuz çaba; mühendislik, mimarlık, sosyoloji, kültür sanat gibi "mekân" ilişkisi temelinde insana dokunan hemen tüm disiplinlerin harmanlandığı bir tasarım ve projelendirme sürecini barındırıyor. Yaşadığımız ev ve şehrin medeniyet ile en temel irtibat alanı olduğu kabulüyle bu harmanı, kültür sanat alanındaki girişimlerle taçlandırma arayışımız sürüyor. 2016’da Ressam Ahmet Yakupoğlu’nun eserlerinden oluşan külliyatın ardından bu kez "Türk Resminin Hocası" Ali Rıza Bey’in bini aşkın eserinden oluşan külliyat ile mekân ve medeniyet arasındaki kusursuz ilişkinin hafızalarımızda tazelenmesine vesile olmayı umuyoruz.

M. Ergün TURAN

T. C. BaşbakanlıkToplu Konut İdaresi Başkanı


Geri Dön