20 / 04 / 2024

TOKİ İlkokulu ve TOKİ Ortaokulu, Çankırı'da hizmete girdi!

TOKİ İlkokulu ve TOKİ Ortaokulu, Çankırı'da hizmete girdi!

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, her yıl olduğu gibi bu yıl da “ Eğitime Destek” turlarına hız kesmeden devam ediyor



4+4+4 sisteminin uygulamaya konulmasıyla birlikte Tuzlu Bağları  TOKİ  konutlarında yaşayan çocuklar için, 2012–2013 eğitim ve öğretim yılında hizmet vermeye başlayan TOKİ İlkokulu ve TOKİ Ortaokulu’na Belediye Başkanı İrfan Dinç tarafından malzeme yardımı yapıldı.


Yeni açılmasından dolayı araç ve gereç sıkıntısı yaşayan okullara, Başkan Dinç’ten 1 adet fotokopi makinesi,1 adet projeksiyon cihazı ve okulda okuyan bütün çocuklara içerisinde kırtasiye malzemeleri bulunan birer çanta hediye edildi.


İlkokulda 80, Ortaokul’da 60, toplamda ise 140 öğrencinin okuduğu okullarda, genellikle maddi imkanı kısıtlı ailelerin çocukları eğitim görüyor.


Okulda görevli öğretmenler tarafından Başkan Dinç’e okulun sıkıntıları iletilerek yardım talebinde bulunuldu.


Bu sıkıntıları öğrenen Başkan Dinç, hiç beklemeden Özel Kalem Müdürü Muharrem Ovacıklı’ya talimat vererek gerekenin yapılmasını söyledi.


Malzemeleri teslim etmek için okullara gelen Başkan İrfan Dinç’i kapıda öğrenci ve öğrenci velileriyle birlikte okul idarecileri karşıladı.


Her iki okulun Müdürlüğünü yürüten Yasin Vural “ Bu anlamlı desteği canı gönülden kutluyorum. Şehrimizin büyükleri sayesinde çocuklarımıza en güzel eğitimi sunacağımıza inanıyorum. Öğretmen arkadaşlarım ve öğrencilerim adına Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.


Eğitime neden bu kadar önem verdiğini öğrenmek için duygu ve düşüncelerine başvurduğumuz Belediye Başkanı İrfan Dinç “ Eğer bir ülkeyi güçlü yapmak istiyorsanız, o ülkenin insanlarını ilim sahibi yapmak zorundasınız. Her zaman söylüyorum, bizim ülkemizin çocukları üstün zekaya sahiptir. Fakat nice yavrularımız maddi sıkıntılar yüzünden okuyamamış ve hayal ettiği yerlere gelememiştir. Bu çerçeveden baktığımızda, bütün yerel yöneticilerimiz, hizmet önceliğini eğitime vermelidirler.” diyerek bu yılda Çankırı Belediyesi tarafından eğitime destek turlarının devam edeceğini söyledi.

Çankırı Belediyesi


Geri Dön