24 / 04 / 2024

TOKİ İstanbul'da 65 bin konut üretecek!

TOKİ İstanbul'da 65 bin konut üretecek!

TOKİ Başkanı Turan, geçtiğimiz yıl 65 bin konutu ihale ettiklerini ve bu yılda aynı hedefi yakalayacaklarını ifade etti.



BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, geçtiğimiz yıl 65 bin konutu ihale ettiklerini ve bu yılda aynı hedefi yakalayacaklarını söyledi. 


TOKİ'nin 803 bin konut rakamına ulaştığını vurgulayan Turan, hedeflerinin 2023 yılına kadar bir milyon 200 bin konut üretmek olduğunu söyledi. Geçtiğimiz yıl 65 bin konutu ihale ettiklerini ve bu yılda aynı hedefi yakalayacaklarını söyleyen Turan, yıl içerisinde 46 bin konutu ihale ettiklerini aktardı.


"TOKİ DEPREME HAZIRLAMAK İÇİN ÇALIŞIYOR" 

İstanbulu depreme hazırlamak durumunda olduklarını söyleyen Turan, Bu nedenle kentsel dönüşüm çalışmalarında  TOKİ  bundan sonra daha aktif bir rol üstleniyor. 2017yılında çok daha aktif çalışıyoruz. Kentsel dönüşümde kar hedefi gütmüyoruz. İstanbul'daki en önemli toplu konut ve bu kapsamdaki kentsel dönüşüm uygulama alanımız Kayabaşı bölgemizdir. İstanbul halkına ve bölgede yaşayan vatandaşlara, modern şehircilik ilkeleri doğrultusunda altyapı ve sosyal donatı alanları ile birlikte çağdaş yerleşim alanı oluşturulmaktadır dedi.


KENTSEL DÖNÜŞÜM KAPSAMINDA 65 BİN KONUT ÜRETİLECEK

 İstanbulda kentsel dönüşüm kapsamında 65 bin adet konut üretmeyi hedeflediklerini belirten Turan, 23 bin konutun üretimi, 15 bin 596 konutun da projelendirilmesi de tamamlanmıştır açıklamasında bulundu.



Vatan


Geri Dön