29 / 03 / 2024

TOKİ Kayaşehir 2018 kura çekilişi 25 Nisan’da!

TOKİ Kayaşehir 2018 kura çekilişi 25 Nisan’da!

TOKİ, İstanbul Kayaşehir’de 605 konutu satışa çıkardı. 25 Nisan’da yapılacak kura çekilişiyle konutların hak sahipleri belirlenecek…



TOKİ tarafından İstanbul Kayaşehir’de "mahalle" konseptinde tasarlanan yeni yerleşimde 605 konut, kura yöntemiyle satışa çıkarıldı. 2-11 Nisan tarihleri arasında ilgili banka şubelerince alınacak başvuruları takiben 25 Nisan’da yapılacak kura çekilişiyle hak sahipleri belirlenecek. Konut sahibi olmayan vatandaşları kira öder gibi ev sahibi yapmak istediklerini söyleyen  TOKİ  Başkanı M. Ergün Turan, Kayaşehir’deki 605 dairenin inşasında önemli bir seviyeye ulaşıldığını; bu doğrultuda satış sürecini başlattıklarını vurguladı.

KONUTLAR 160 BİN TL'DEN BAŞLIYOR

TOKİ Dergi'deki habere göre; TOKİ konutlarının farklı gelir gruplarının ihtiyaç ve alım gücüne hitap edecek şekilde minimum maliyetle bütçelendirildiğini söyleyen Turan, "Vatandaşlarımız en düşük 160 bin TL ile en yüksek 620 bin TL arasında imkânları ölçüsünde istedikleri konutlara başvuruda bulunabilecekler" açıklamasında bulundu.

AZ KATLI PLANDA YATAY YAPILAŞMA

TOKİ Başkanı Turan, "Orta gelir grubu vatandaşlarımıza yönelik proje, son 4 yılda uyguladığımız yatay mimari konseptiyle inşa edilen 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 planlı dairelerden oluşuyor. Vatandaşlarımız Halk Bankası'na 5 bin lira peşinat yatırarak müracaat edebilecekler. 25 Nisan günü noter huzurunda kura çekilişiyle ev sahipleri belli olacak. Dairelerimiz 160 bin liradan başlıyor ve 4+1 planlı en büyük dairemiz 620 bin liraya çıkıyor. Konut fiyatlarında taksitlerin en düşüğü ise 667 liradan başlıyor" diye konuştu.

"YAŞAM ALANI KÜLTÜRÜMÜZDE MAHALLEDİR"

Konutların mahalle konsepti içinde tasarlandığını vurgulayan TOKİ Başkanı Turan, "Günümüzde vatandaşlarımızın beklentileri değişti ve gelişti. Vatandaşlarımız sadece barınacak bir merkez değil, yeni yaşam alanları istiyor. Yaşam alanı, kültürümüzde mahalledir. Yeni yaşam alanlarını da bu anlayış doğrultusunda mahalle konsepti içinde tasarlıyoruz. Mahalle, bu topraklara ait olan, farklı gelir gruplarının aynı semtte buluşabildiği, semt sakinlerinin, esnafın iç içe olduğu, mahalle kültürü kavramında vücut bulan, dayanışmayla mutlu olacağımız sosyal yaşam alanlarıdır" açıklamasında bulundu.

BAŞVURU ŞARTLARI

İstanbul’da 30.04.2016 tarihinden itibaren kesintisiz ikamet ediyor olmak veya il nüfusuna kayıtlı olmak, kendine, eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı bağımsız herhangi bir konuta sahip olmamak ve 18 yaşını doldurmuş olmak. Başvuru sahipleri 1+1,2+1,3+1 ve 4+1 konut tiplerinden sadece birini tercih edebilir.

Başvuru şartlarını sağlayanlar 2 -11 Nisan tarihleri arasında İstanbul’daki tüm Halkbank şubelerine 5 bin TL yatırarak başvurularını yapabilecekler. Hak sahiplerinin belirleneceği konut kuraları 25 Nisan 2018 tarihinde noter huzurunda gerçekleştirilecek.

Ayrıntılı bilgiye TOKİ web sitesi www.toki.gov.tr, 444 86 54 numaralı telefondan ve Kayaşehir Kınalıada Caddesİ’nde açılan TOKİ tanıtım ofisinden ulaşılabiliyor.

 

15 soruda TOKİ Kayaşehir 2018 projesi!
 


Geri Dön