28 / 03 / 2024

TOKİ Kırşehir Özbağ Konutları'na 900 kişi başvurdu!

TOKİ Kırşehir Özbağ Konutları'na 900 kişi başvurdu!

Yüzlerce vatandaş, Özbağ'a 2. etabın açılmasını bekliyor. Kırşehir'in Özbağ ilçesinde TOKİ tarafından yapılacak olan Tarım Konutları'na rekor oranda müracaat olurken; sayının 900 olması nedeniyle 1. etap başvuruları tamamlandı.



Yüzlerce vatandaş, Özbağ'a 2. etabın açılmasını bekliyor. Kırşehir'in Özbağ ilçesinde  TOKİ  tarafından yapılacak olan Tarım Konutları'na rekor oranda müracaat olurken; sayının 900 olması nedeniyle 1. etap başvuruları tamamlandı.


Yüzlerce vatandaş, Özbağ'a 2. etabın açılmasını bekliyor Kırşehir'in Özbağ ilçesinde TOKİ tarafından yapılacak olan Tarım Konutları'na rekor oranda müracaat olurken; sayının 900 olması nedeniyle 1. etap başvuruları tamamlandı. Edinilen bilgeye göre; Özbağ ilçesinde Belediye tarafından gündeme getirilen; Milletvekili Mikail Arslan tarafından da bizzat takip edilen ve 900 konut olarak yer tahsisi ve TOKİ onayı alınan 2+1 ve 3+1 müstakil tarım konutlarına rekor başvuru oldu. 1 ay içerisinde tam 900 kişinin TOKİ konutlarından almak için müracaat ederken; dün itibariyle rekor oranda kayıt yapıldı. TOKİ tarafından ilk olarak 272 konut yapılacağı, bu konutların bir bölümünün 3 katlı olacağı bildirilmişti. Ancak, 3 katlı konutlara talebin olmaması, özellikle 2+1 ve 3+1 müstakil bahçeli konutlara ilginin yüksek olması nedeniyle 3 katlı bina projeleri iptal edildi ve projenin tamamı müstakil ev projesine çevrildi. 

' 1 AY İÇERİSİNDE 900 MÜRCAAT ALINDI ' 

Ön kayıtların başlamasından bir ay sonra rekor başvuru olurken; Pazartesi günü sabah saat 9'a kadar 700 kayıt olduğu; ancak aynı gün yani Pazartesi mesai bitimine kadar 200 kişinin müracaat ettiği bildirildi. Ziraat Bankasına yapılan müracaatın 900'e ulaşması ile kayıtlar kapatıldı. Birçok vatandaşın 23 Aralık 2016'ya kadar müracaat edebilir rahatlığı ile müracaatını yapmadığı bildirilirken; birçok vatandaşın bu konuda mağdur olduğu, 2. etap için gerekli çalışmaların başlatılması gerektiği vurgulandı. 24'e bilgi veren Milletvekili Mikail Arslan, TOKİ ile görüşme yapacağını ve en kısa zamanda yer tespiti yapıp, 2. etap çalışmaları için girişimde bulunulacağı bildirildi.


Kırşehir Memleket Gazetesi


Geri Dön