26 / 04 / 2024

TOKİ kura çekilişi nasıl yapılır?

TOKİ kura çekilişi nasıl yapılır?

Hayata geçirdiği projelerle dar ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, yeni projeler için start verdi. Peki TOKİ kura çekilişi nasıl yapılır?



İnşa ettiği projelerle dar ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, yeni projeler için start verdi. Peki  TOKİ  kura çekilişi nasıl yapılır?

TOKİ projelerine başvuru yapan vatandaşlar projelerin kuralarının nasıl çekildiğini de merak ediyor. Peki TOKİ kura çekilişi nasıl yapılır?

Takvim'de yer alan habere göre, TOKİ'nin dar ve orta gelirli aileler için ürettiği konutların kura çekilişleri noter huzurunda yapılır. Kura çekimi sonucunda projelerde yer alan konut sayısına bağlı olarak hak sahibi olan kişilerin adları resmi olarak duyurulur.

TOKİ kura çekilişi nasıl yapılır?

Yapılan TOKİ kura çekilişlerinde dul, şehit aileleri, malul ve yetimler için projelerde bulunan konut sayısına göre yüzde 10'luk bir kontenjan ayrılır. Ayrılan bu kontenjandan konut hakkı elde edenler yine kura çekimiyle belli oldu. Engelli vatandaşlar için ayrılan konut kontenjanı da yüzde 5 olarak belirlendi. Engelli vatandaşlar tarafından TOKİ projelerine gerçekleştirilen başvurularda da kimin ev sahibi olacağı bu kontenjana göre yapılacak olan kura çekimleriyle belli olur. Bunlar dışında daire için başvuru yapan emekli ve diğer vatandaşlar için kura başvuru sayısına göre çekilen kurayla belirlenmiş olur.

TOKİ'den 10 kente 12 bin 198 konut müjdesi!


Geri Dön