17 / 04 / 2024

TOKİ orta gelir grubu nedir? TOKİ orta gelir ev fiyatları ne kadar?

TOKİ orta gelir grubu nedir? TOKİ orta gelir ev fiyatları ne kadar?

TOKİ orta gelir grubu nedir? TOKİ orta gelir ev fiyatları ne kadar? soruları vatandaşlar tarafından sorulmaktadır. İşte detaylar!



TOKİ ORTA SINIF KONUT KAMPANYASI NEDİR?

TOKİ orta gelir konut kampanyasına dair detayları Kabine Toplantısı sonrası açıklanmıştı. Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Orta gelir grubu için de konut kampanyası yapılacak. Çalışmalarda sona gelindi. Ekim ayı içinde bu kampanyanın detaylarını bildireceğiz" ifadelerini kullandı. Daha önce Emlak Konut Kampanyası olarak açıklanan orta gelir grubu sosyal konut kampanyasının kapladığı alan genişliyor. Bakan Kurum, "GYODER'le, İMDER'le, Türkiye Müteahhitler Birliği ile Anadolu'da diğer müteahhitler ile görüşüyoruz. Bunun kapsamını genişleteceğiz" şeklinde konuştu.

TOKİ ORTA GELİR GRUBU BAŞVURU ŞARTLARI

TOKİ orta sınıf konut kampanyası üç adımda ele alınacak. "Üç adımda yeni konut hamlesi" başlığı altında yapılacakları tek tek anlatan Bakan Kurum, detayları şöyle açıkladı;

  • "Birinci adımda yapılacaklar; Sosyal konut projesi içerisinde, TOKİ eliyle 81 ilde sosyal konutlar inşa edilecek. Konut, konut arsası, sanayi siteleri satılacak. Gençlere, emeklilere, şehit yakınlarına, gazilere, engellilere özel kontenjan belirlenecek.
  • İkinci adımda da; Emlak Konut öncülüğündeki kampanya kapsamında, gayrimenkul firmalarıyla konut kampanyası düzenlenecek.
  • Üçüncü adım olarak da; İstanbul genelinde 10 bin, ülke genelinde 40 bin arz fazlası kiralanamayan ya da satılamayan 50 bin ofis dönüştürülerek konut olması planlanıyor.”
  • Yüzde 25 indirim kampanyasından bütün borç bakiyesini kapatamayacak olan kişiler de faydalanabilir. Borcun hepsini kapatamayacak vatandaşlar, borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 25 indirimden faydalanabilecek.

TOKİ ORTA GELİR EV FİYATLARI NE KADAR?

TOKİ orta gelir ev fiyatları ne kadar? sorusu gündemdeki yerini koruyor. TOKİ orta gelir ev fiyatlarına dair henüz net bir açıklama yapılmadı.

Aile Destek Programı ödemeleri ne zaman yatacak? Aile Destek Programı nedir kimler alabilir?

Mazot gübre desteği ne zaman verilecek? Mazot gübre desteği kaç lira? Mazot gübre desteği yattı mı?

Asgari ücret zammı konusunda duyum alındı! İşte 2023 asgari ücrete dair akılalmaz iddia!


Geri Dön