29 / 03 / 2024

TOKİ sakinlerinden aidat zammı eylemi!

TOKİ sakinlerinden aidat zammı eylemi!

İstanbul Arnavutköy'de TOKİ konutlarında 145 Türk Lira'sı olan aidat zamlanarak 245 Lira'ya yükseltildi. Aidatın zamlandığını duyan site sakinleri zammı protesto etmek amaçıyla eylem yaptı.



İstanbul Arnavutköy'de  TOKİ  sakinleri aidat zammı eylemi yaptı. BirGün Gazetesi'nde yer alan habere göre; İstanbul Arnavutköy'de 'Hadımköy 4. Etap Toplu Konut İdaresi Başkanlığı' (TOKİ) konutlarında, site yönetimi binaların aylık ödeme tutarlarını yüzde 69 oranında yükseltti. 145 Türk Lirası olan aylık ödeme tutarı 245 Lira'ya yükseltilince site sakinleri yaşanan durumu protesto etmek amaçıyla eylem yaptı.

Protesto yapıldığı sırada yönetim ile site sakinleri arasında arbede yaşandı. İki tarafında sakinleşmemesi üzerine olay yerine polis ekipleri yönlendirildi.

TOKİ sakinlerinden aidat zammı eylemi!

'ASGARİ ÜCRETLE EL İŞİNDE ÇALIŞAN İNSANLARIZ'

Bir site sakini olan Erdoğan Gündoğan yapılan zamdan şikayetci olduğunu şu sözlerle anlattı; Erdoğan Gündoğan, "Buradaki anlaşmazlık site ile alakalı bir durum. Site yönetimi 145 liralık aidatı 245 liraya çıkardılar. Burada yaşayanların hepsi asgari ücretle el işinde çalışan insanlar. Bu kadar para çok. Biz istemiyoruz. Bıraksınlar gitsinler başka biri gelsin. Zam yapacaksa da başka biri yapsın. Biz hakkı ne ise o kadar zam yapılsın istiyoruz. Burada güvenlik var herkes elini kolunu sallayarak içeri giriyor. O zaman güvenlik neden var."

Bir diğer site sakini Ayşe Arslan ise, "Biz dün akşam envanter defterini istedik ama vermek yerine burada istifa etmemek için adeta uğraşıyorlar. İstifa etmemelerinin sebebi ise gelir gider tablosunu açıklayamamalarıdır" diye konuştu.

Konut sitesi aidatları kiralarla yarışıyor!

Konut sitelerinin aidatlarına 2022 zammı geliyor!

 


Geri Dön