25 / 04 / 2024

TOKİ ve Sincan Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi'ni iptal etti!

TOKİ ve Sincan Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi'ni iptal etti!

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılacak olan proje, hak sahiplerinin projeye imza atmaması nedeniyle TOKİ ve Sincan Belediyesi tarafından iptal edildi. Projenin Sincan Fatih Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde yapılması planlanıyordu.



Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Sincan Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliği ile yapılacak olan proje, hak sahiplerinin projeye imza atmaması ve anlaşmaması sonucunda iptal edildi. 


Sincan Fatih Ulubatlı Hasan Mahallesinde yapılması planlanan kentsel dönüşüm proje alam üzerinde hali hazırda evi veya arsası bulunan 1.964 hak sahibi, AKP'li Sincan Belediyesi, Kentsel Yenileme Görüşme Ofislerine giderek bilgi aldı. Projeye karşı çıktıklarını belirten hak sahipleri, kendilerine verilen bedellerde haksızlık olduğunu ileri sürerek, muvafakatnameye imza atmadı. Katılımın çok düşük olduğu anlaşmalar sonucunda proje iptal edilmek zorunda kaldı. Sincan Belediye Başkam Mus: tafa Tuna katıldığı bir televizyon programında projenin iptal olduğunu duyurdu. Sincan Belediyesi MHP Meclis Üyesi Hamdi Yılmaz, meclis toplantısında yaptığı konuşmada Başkan Mustafa Tuna'yı eleştirdi. Yılmaz, Kentsel Dönüşüm Projeleri ile ilgili protokolü meclis üyeleri olarak alamadıklarını kaydederek şunları söyledi: "Bu konuyla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılıgı'na suç duyurusunda bulunacağım. Sayın Başkan hangi kanunla ve yasayla bu protokolü bize vermediniz? Biz vatandaşın haklannı savunmak istedik. Ama görüyoruz ki içinde herhalde gayri resmi bir arılaşma var ve halktan kaçınyorlar. Bu protokolü, 90 bin oy alan bir siyasi partinin temsilcisi olarak bizi muhatap görmeyen başta Başkan Tuna ve ardından haddini ve hukukunu bilmeyen birim müdürleri hukuk karşısında şahsıma ve partime kin kusmalarının hesabım mutlaka adalet önünde vereceklerdir." "Başkalarının projelerini kendi projeleriniz gibi anlatırsanız işte böyle'iptal edilince üzülmeyeceksiniz" diyen MHP'li meclis üyesi şöyle devam etti: "Demokrasi ile yönetilen ülkelerde bu soruların cevabım millete yok yere halkın sırtına yüklediğiniz harcamaların hesabını da Cenab-ı Allah'a vereceksiniz. Ama siz diktatör gibi davranarak bir yere varamazsınız." 


Zaman Şehir


Geri Dön