25 / 04 / 2024

TOKİ'den Ankara'ya 94 bin 649 konut!

TOKİ'den Ankara'ya 94 bin 649 konut!

Ankara'da bugüne kadar 283 şantiyede toplam 94 bin 649 konutun inşasına başlayan TOKİ, tamamladığı 83 bin 93'ünü hak sahiplerine teslim ediyor.



Kentsel Dönüşüm Projeleri'yle çarpık kentleşme sonucunda yaşanmaz hale gelen bölgeleri yaşanabilir çevrelere dönüştüren Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Başkent'e de çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Kentsel dönüşümde çok başarılı projeler ürettiklerini belirten  TOKİ  Başkanı Ergün Turan, ''Yerel yönetimlerle birlikte şimdiye kadar Ankara'da sadece bu kapsamda 35 bin 726 konutun inşaatına başladık. Bu konutlarımızın 26 bin 681'ini tamamlarak vatandaşlarımıza teslim ettik'' dedi. 

9 BİN 82'Sİ MAMAK'TA

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre, Ankara'da yapılan Kentsel Dönüşüm Projeleri'nin 9 bin 82'si Mamak'ta hayata geçirildi. Bu konutların, 3 bin 213'ü tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi. Mamak uygulanan Kentsel Dönüşüm Projeleri'nin bölgenin topografik yapısına göre şekillendiğini belirten Turan, ''Üzerinde geniş bir düzlük olan irice bir tepe olarak tanımlanabilecek bölgeyi, farklı kotlardaki ringlerle alt bölgelere ayırdık ve bu bölgeleri merkezde yer alan sosyal donatı (okul-ticaret-park-ibadet) askısıyla ilişkilendirdik. Bölgenin büyüklüğünü göz önüne alarak, kullanım ergonomisinin sağlamak amacıyla alt bölgelerde de anlık ihtiyaçlara cevap verecek sosyal donatılara yer verdik'' diye konuştu.

İHTİYACA CEVAP VEREN YAPILAR

Ankara'da inşa ettiği konut alanlarını, tüm ihtiuaçlara yanıt veren 'Yaşam Merkezi' anlayışı ile projelendirilen TOKİ, konutun yanı sıra okul, kreş, sağlık ocağı, ticaret merkezi, camii ve kültürel tesis gibi yapılar ile nitelikli alt yapı ve payzaj uygulamalarını da hayata geçiriyor. TOKİ bu kapsamda Ankara'da, 2 aile sağlık merkezi, 12 büfe, 54 camii, engelsiz yaşam merkezi, 77 engelsiz bina, 7 hastane, 35 kamu hizmet binası, 60 ilkokul, 21 kreş, 5 kütüphane, 30 lise, 6 pansiyon, 13 sağlık ocağı, 1 sevgi evi, 22 spor salonu, 62 ticaret merkezi inşa etti.

TOKİ'den 7 bin TL peşinatla ev fırsatı!

TOKİ'den 1.127 ucuz konut geliyor!

TOKİ 16 ildeki 4 bin 957 ucuz konutu satıyor!

20 soruda TOKİ'den nasıl ev sahibi olunur?


Geri Dön