26 / 04 / 2024

TOKİ'den büyük müjde! Başvurmayan pişman!

TOKİ'den büyük müjde! Başvurmayan pişman!

TOKİ, 560 liradan başlayan taksitlerle 5 ilde bulunan 1.493 konutu satışa çıkardı. 114 bin liradan başlayan fiyatlarla satılan evler için 240 aya kadar vade seçeneği sunuluyor.



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ev sahibi olmak isteyenlere bir müjdeli haber daha verdi. Takvim'de yer alan habere göre; her yıl yüzlerci kişiyi az peşinat, düşük taksit ve uzun vade ile konut sahibi yapan TOKİ çıkardığı evleri açıkladı. TOKİ'den ev sahibi olmak ve konut satın almak isteyen vatandaşların internet sitesinde yayımlanan ilanlara ulaşarak, ilanın başvuru şartlarının incelenmesinin ardından açıklanan peşinatı Halkbank ya da Ziraat Bankası'na yatırması gerekiyor.  TOKİ  tarafından belirlenen tarihlerde başvuru formu ve peşinat olarak yatırılan tutarın dekontu ile başvuru yapılması gerekiyor.

TOKİ den büyük müjde! Başvurmayan pişman!

240 AYA KADAR VADE

Ödeme seçenekleri ise projeden projeye göre değişiyor. Ödeme seçenekleri arasında yüzde 12 peşinat bedeli için 180 ay vade, yüzde 20 peşinat bedeli için 240 ay vade, yüzde 10 peşinat bedeli için 120 ay vade, yüzde 20 peşinat bedeli için 180 ay vade yer alıyor. İlk taksit ödemesi ise konutun teslim edildiği aydan sonra başlıyor.

TOKİ den büyük müjde! Başvurmayan pişman!

TOKİ'DEN NASIL EV SAHİBİ OLUNUR, BAŞVURU NASIL YAPILIR?

TOKİ aracılığıyla ev almak isteyenlerin https://www.toki.gov.tr/ internet sitesinde yayımlanan ilanlara başvuru yapacak, ilanın başvuru şartlarını incelemesinin ardından, açıklanan peşinatı Halkbank ya da Ziraat Bankası'na yatırması şartı bulunuyor. TOKİ'nin belirlediği tarihlerde başvuru formu ve peşinat olarak yatırılan tutarın dekontu ile başvuru yapması gerekiyor.

TOKİ den büyük müjde! Başvurmayan pişman!

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

- Türk vatandaşı olmak,

- Başvuru yapılacak olan konut projesinin yer aldığı il ve ilçe sınırları içerisinde en az 1 yıldır ikamet etmek ve bu il nüfusuna kayıtlı olmak,

- Daha önce TOKİ'den konut almamak ya da TOKİ kredisi kullanmamış olmak,

- Konut başvurusu yapacak olan kişinin kendisine, eşine ya da bakmakla yükümlü olduğu velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı bağımsız herhangi bir taşınmaz kaydı bulunmaması,

- Başvuruda bulunacak olan kişinin en az 25 yaşında olması,

- Aylık toplam hane halkı geliri sınırının 2 bin 600 lirayı aşmaması (yani aynı ev içerisinde yaşayan kişilerin toplam gelirlerinin en fazla 2 bin 600 lira olması, İstanbul için bu sınır 3 bin 100 lira olarak uygulanmaktadır).

TOKİ'nin 8 il için kurasız konut satışı başvurular sona eriyor! 

TOKİ’den 13 bin TL peşinatla kurasız ev satışı!


Geri Dön