18 / 04 / 2024

TOKİ'den Denizli'ye 25 bin konut!

TOKİ'den Denizli'ye 25 bin konut!

TOKİ Denizli'ye konut yapmak için kolları sıvadı. TOKİ tarafından yapılacak 25 bin konutluk proje için yaklaşık 8,5 milyon metrekarelik arsanın yarısıyla ilgili devir işlemleri tamamlandı.



TOKİ Denizli'ye konut yapmak için kolları sıvadı.  TOKİ  tarafından yapılacak 25 bin konutluk proje için yaklaşık 8,5 milyon metrekarelik arsanın yarısıyla ilgili devir işlemleri tamamlandı.

 

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Denizli'de yapılacak 25 bin konut projesi kapsamında 52 taşınmazın devir işlemleri tamamlandığı bildirildi. TOKİ tarafından Denizli'de yapılacak sosya konut projeleri kapsamında arazi devir işlemleri son aşamaya geldi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile TOKİ Başkanı Ergün Turan arasında yapılan görüşme sonrasında TOKİ'nin Denizli'de inşa edeceği konut projesi kapsamında Maliye Bakanlığı ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile yürütülen görüşmelerde arsa üretim alanları belirlendi. 


ARSA DEVİRLERİ TAMAM

Denizli'nin tamamını kapsayan projede 52 taşınmaz devredilirken, yaklaşık 8,5 milyon metrekarelik alanı kaps'aması öngörülen projede işlemleri son aşamaya gelen diğer taşınmazlarla ilgili çalışmalar devam ediyor. 

1 Bu kapsamda Çivril'de 15, Bekilli'de 4, Çal'da 2, Beyağaç, Çardak, Güney, Honaz ve Kale'de ,l'er, Merkezefendi'de 12, Pamukkale'de 4, Serinhisar'da 10 olmak üzere toplam 3 milyon 739 bin 134 metrekarelik taşınmazın, yapılacak 25 bin konutluk proje kapsamında Maliye Bakanlığı'ndan Toplu Konut İdaresi'ne devir işlemleri tamamlandı.

 

DENİZLİ'YE ÖZEL MİMARİ


TOKİ Başkam Mehmet Ergün Turan, yaptığı açıklamada, Denizli'nin Türkiye ekonomisi için bir lokomotif olduğunu belirterek, "Hem nüfus hem arazi hem de ekonomik duruma baktığımızda Denizli çok büyük bir potansiyel. Burada hem kentsel dönüşüm hem de çok geniş bir konut çalışmasına başladık. 

Kısa zamanda kalan bölümü de tamamlayacağız. TOKİ olarak yöresel mimariye uygun şekilde çalışacağız" ifadelerini kullandı. 


Yeni Şafak


Geri Dön