28 / 03 / 2024

TOKİ'den emeklilere 20 bin konut!

TOKİ'den emeklilere 20 bin konut!

2017 yılının ilk 6 ayında 35 bin 172 konut üreten TOKİ, bu yıl 20 bin emekli vatandaşı ev sahibi yapacak.




2017 yılının ilk 6 ayında 35 bin 172 konut üreten Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı emekli vatandaşları da ev sahibi yapmaya devam ediyor. 


Emekli vatandaşlar için her projeden kontejyan ayıran TOKİ, 2017 yılı içerisinde 20 bin emekliyi ev sahibi yapacak. 54 şehirde konut üretim çalışmalarına devam eden  TOKİ  2016 yılı içerisinde 65 bin konut inşa etti. 


Projelerle ilgili açıklamalar yapan TOKİ  Başkanı Mehmet Ergün Turan: "Emekli vatandaşlarımıza her projeden kontenjan ayırıyoruz. Bu yıl hiç konut sahibi olmamış 20 bin emeklimizi konut sahibi yapacağız." diye konuştu.


TOKİ den emeklilere 20 bin konut!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan


TOKİ'den ev sahibi olmak isteyen emekliler www. toki.gov.tr adresindeki 'Emeklilere Özel' bölümü  takip edebilir. Projeler için başvuru ve satış işlemleri Ziraat Bankası ve Halk Bankası aracılığı ile yürütülüyor. Başvuru esnasında emekli kimlik kartı veya emekli olduğuna ilişkin belgenin ibraz edilmesi gerekiyor. 



TOKİ'den ev almak için aranan şartlar şu şekilde:


-Projenin bulunduğu il ve ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu ilin nüfusuna kayıtlı olması,

-TOKİ'den daha önce konut almamış olması,

-Kendisine, eşine veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı/ kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil bir konutun olmaması,

-Aylık hane halkı gelirinin en fazla net 3 bin 200 TL olması,

-SGK'dan emekli olması; eşlerden her ikisinin de emekli olması durumunda yalnızca birinin başvuruda bulunması.



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com



Geri Dön