23 / 04 / 2024

TOKİ'den Eskişehir Aşağı Söğütönü Konutları yakıt açıklaması!

TOKİ'den Eskişehir Aşağı Söğütönü Konutları yakıt açıklaması!

TOKİ, Eskişehir' in Tepebaşı ilçesi Aşağı Söğütönü Mahallesi' nde inşa edilen toplu konutların site yönetimiyle ilgili bazı basın yayın organlarında yer alan haberler üzerine, açıklama yaptı...




TOKİ, Eskişehir'in Aşağı Söğütönü Mahallesi'ndeki iddialar üzerine, “Dairelerin aidat ve yakıt ödemeleri zamanında yerine getirilmiştir” açıklaması yaptı.

 

TOKİ, Eskişehir'in Tepebaşı ilçesi Aşağı Söğütönü Mahallesi'nde inşa edilen toplu konutların site yönetimiyle ilgili bazı basın yayın organlarında yer alan haberler üzerine, açıklama yaptı.

 

TOKİ’den yapılan yazılı açıklamada, bazı basın organlarında yer alan "Aşağı Söğütönü  TOKİ  konutlarında yaşayan 12 bin kişinin ısınmak için kullandığı doğalgaz kazanlarına ESGAZ tarafından mühür vurulduğu, Türkiye'deki TOKİ konutlarını yöneten site yönetiminin borç bırakıp kaçtığı" gibi ifadelerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

 

İlgili kanun maddesinde "Ana gayrimenkul, kat malikleri kurulunca yönetilir ve yönetim tarzı kanunların emredici hükümleri saklı kalmak şartıyla, bu kurul tarafından kararlaştırılır" hükmünün yer aldığı bildirilerek, konut alıcılarıyla imzalanan gayrimenkul satış sözleşmesinin "Yönetim ve Ortak Giderler" başlıklı 6. maddesinde, "Kat Mülkiyeti Kanunu ve Yönetim Planına göre gerekli organlar oluşuncaya kadar öngörülen geçiş döneminde gayrimenkulün bulunduğu yapı ve sitedeki ortak yer ve tesisler, İdare tarafından yönetilebileceği gibi yönetim bir veya daha fazla sayıda gerçek veya tüzel kişiye de devredebilir" hükmünün bulunduğu kaydedildi.

 

Bu doğrultuda mülkiyet sahibi olarak TOKİ tarafından Aşağı Söğütönü toplu konutlarında site yönetimi oluşturulduğu ve site yönetim hizmetlerini yürütmek üzere hazırlanan Ortak Gider Aidat ve İşletme Bütçesi'nin yürürlüğe konulması aşamasında Emlak Yönetim Hizmetleri AŞ'nin yetkilendirildiği anlatılarak, şu ifadelere yer verildi: "Yönetim süresi sonunda site yönetim yetkisi, idaremiz gözetiminde yapılan toplantı ile site sakinlerinin oluşturduğu yönetime devredilmiştir. Yönetimin devamı ilkesi gereği, siteye ilişkin kayıtlar, hesaplar, yönetim harcamalarından oluşmuş borçlar ve site sakinlerince ödenmeyen aidatlardan oluşan alacaklar da devredilmiştir. TOKİ stoğunda bulunan dairelerin aidat ve yakıt ödemeleri, İdaremizce zamanında yerine getirilmiştir. Site yönetimlerinin devamlılığı ilkesi doğrultusunda ve Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 20. maddesi gereğince, site alacaklarının yeni oluşturulan toplu yapı yönetimince, muhataplarından tahsil edilmesi ve siteye ilişkin borçların ödenmesi gerekmektedir. Kamuoyunun önyargılı ve gerçek dışı bilgilerle yanlış düşüncelere sevk edilmesinin doğru olmadığını düşünmekteyiz."

 

 

Toki Haber


Geri Dön