24 / 04 / 2024

TOKİ'den ev alırken ikamet şartı!

TOKİ'den ev alırken ikamet şartı!

TOKİ tarafından satışa sunulan alt gelir ve orta gelir grubu konut satışlarında bazı şartlar bulunuyor. Vatandaşların satılan konutlarla aynı şehirde yaşıyor olmaları gerekiyor.



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından satışa sunulan alt gelir ve orta gelir grubu konut satışlarında vatandaşların satılan konutlarla aynı şehirde yaşıyor olmaları şartı bulunuyor.

Takvim'de yer alan habere göre; kurum tarafından çeşitli zaman aralıklarında yayımlanan açık konut satışlarında ise durum değişmekte. BU açık konut satışlarında genel olarak ikamet şartı bulunmuyor ancak bu satışlarda özel koşullar istenebiliyor.  TOKİ  Başkanlığı bu tür konut satışlarında uygulanan şartlarla ilgili açıklama yaptı. 

TOKİ İkamet Şartı Açıklaması

TOKİ Başkanlığı'nın ikamet şartıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Kuralı satışlarda ve/veya alt gelir projelerinde, ikamet ya da nüfusa kayıtlı olma şartı aranmaktadır. Açık satışlarda ise, genel olarak ikamet ya da nüfusa kayıtlı olma şartı aranmamakta olup, projelerin durumlarına göre bu şartlar bazen uygulanabilmektedir. İlgili projelerin satış duyurularında bu bilgiler detaylı olarak yer almaktadır." ifadeleri bulunuyor.

TOKİ KONUT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Açık satış yöntemiyle çekilişsiz kurasız satışa çıkarılan evlere başvurular Halkbank ve Ziraat Bankası'nın şubeleri aracılığıyla yapılıyor. Başvurular, her il için tarihler değişmekle birlikte 31 Aralık tarihine kadar yapılabilecek.

Alıcılar, açık satışın başladığı günde yüzde 10, 12, 15, 25 peşinat ve 96, 108, 120, 144, 180 ve 240 ay vade ile konut sahibi olabiliyor.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Açık satış usulüyle satışa sunulan konutlardan 18 yaşını doldurmuş, Türk vatandaşı olan kişiler yararlanabiliyor. Başvuru esnasında fotoğraflı nüfus cüzdanı, vatandaşlık kimlik ve vergi sicil numaralarının ibrazı gerekiyor.

TOKİ'den engellilere özel ucuz konut fırsatı!

TOKİ'den dar gelirliye 461 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı!


Geri Dön