19 / 03 / 2024

TOKİ'den ucuz ev nasıl alınır?

TOKİ'den ucuz ev nasıl alınır?

TOKİ ülke genelinde dar gelirli aileleri ev hayaline kavuşturmaya devam ediyor. Peki TOKİ'den nasıl ev alınır? TOKİ'den ev alırken nelere dikkat edilmeli.



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Türkiye'de evi sahibi olmayan milyonlarca vatandaşı hayaline kavuşturuyor.  TOKİ   aracılığıyla ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar firmanın internet sitesi üzerinden yayınlanan ilanları değerlendirmesi gerekiyor. TOKİ tarafından satışa sunulan ucuz evleri satın almak için bir takım şartlar talep ediliyor.

Bu şartları karşılayan vatandaşların TOKİ 2021 yılı ucuz konut kuraları için gerekli olan peşinatı ödemeleri talep ediliyor. TOKİ'nin kuraya katılım için vermiş olduğu peşinatlar kamu bankaları olan Halkbank ile Ziraat Bankası'nda belirtilen hesaplara ödeme yapılıyor.

TOKİ den ucuz ev nasıl alınır?

Başvuru şartları neler?

2021'de TOKİ'den ucuz konut almak isteyenler için şartlar ve ödemeler hakkında araştırma yapıyor. Düşük gelirli vatandaşların ev sahibi olma hayallerini gerçekleştiren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) 2021 yılında da pek çok kentte ucuz konut projeleri hayata geçirecek. Vatandaşlar bütçesine en uygun koşullarda ödemeler yaparak ev almak istiyorsa, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği bu ucuz konut kuralarına katılabilir TOKİ konut alımı ve şartları hakkında detaylı bilgileri kurumun resmi internet sitesinden de açıklanıyor.

Geçmiş senelerde olduğu gibi 2021'de de Türkiye'nin her yerinde binlerce aileyi ev hayaline kavuşturacak TOKİ kuralarına katılabilmek için bazı şartların karşılanması isteniyor. Aynı şekilde bu şartları karşılayan vatandaşların, TOKİ'nin web sitesi üzerinden yapılan duyurularda açıkça belirtildiği üzere ucuz konut kuralarına başvurularını belirtilen kurallara uygun şekilde gerçekleştirip ödemelerini gerçekleştirmeleri isteniyor.

TOKİ den ucuz ev nasıl alınır?

2021 ucuz konut başvuruları

2021 senesi TOKİ ucuz konut kurası başvuru işlemleri, özellikle dar gelirli vatandaşların ev sahibi olmak için araştırdıkları konuların başında geliyor. TOKİ bünyesinde yapılan toplu konutlardan ev almak isteyen vatandaşların belirtilen tarihlerde başvuru yapması gerekiyor.

TOKİ faizsiz konut kredisi nasıl alınır?


Geri Dön