26 / 04 / 2024

TOKİ'den İstanbul’da 201 bin liraya konut fırsatı!

TOKİ'den İstanbul’da 201 bin liraya konut fırsatı!

TOKİ, 31 ilde 137 konut, 21 ilde ise 120 iş yerini satışa çıkardı. Yüzde 25 peşinat, 120 ay vade ile satılan evlerin fiyatları 201 bin 575 liradan başlıyor.



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), elinde bulunan konut ve dükkanları tek tek satışa çıkarıyor. Takvim'de yer alan habere göre; 31 ilde 137 konut, 21 ilde ise 120 iş yeri satışa sunuldu. İşte tüm merak edilenler... 

Açık satış duyuruları  TOKİ  tarafından 6 ayda bir duyurulsa da bu durum talebe göre değişebiliyor. Eğer talep çok olursa açık satış duyurusunun süresi azalabiliyor. TOKİ'nin yaptığı açık satış duyurularına başvuranlar başvuru sırasına göre, eğer başvuru şartlarını sağlıyorsa ev sahibi olabiliyor. İlk başvuruda bulunan ve şartları sağlayan vatandaşın en sahibi olduğu TOKİ açık satış başvuruları Halkbank ve Ziraat Bankası üzerinden gerçekleşiyor.

TOKİ den İstanbul’da 201 bin liraya konut fırsatı!

İSTANBUL'DA BÜYÜK İMKAN

TOKİ'nin satışa çıkardığı daireler arasında İstanbul'un Başakşehir ilçesinde 1+1, 47 metrekare 2. katta bulunan daire, 201 bin 575 liradan satışa çıkıyor.

İŞTE SATIŞA ÇIKAN TOKİ EVLERİ

137 KONUT 

Yüzde 10 peşinat, 180 ay vade ile
Çankırı, Çorum, İstanbul, Düzce, Kars, Sinop, Şanlıurfa

Yüzde 25 peşinat-120 ay vade ile
Adana, Aksaray, Ankara, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Burdur, Çankırı, Diyarbakır, Düzce, Erzincan, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Sakarya, Sivas, Tokat, Van, Zonguldak.

120 İŞYERİ

Yüzde 10 peşinat / 120 ay vade ile
Balıkesir, Kayseri, Konya

Yüzde 10 peşinat /156 ay vade ile
Uşak

Yüzde 10 peşinat / 180 ay vade ile
Adana, Ankara, Kırşehir, Niğde, Sakarya

Yüzde 25 peşinat / 120 ay vade ile
Amasya, Ankara, Bitlis, Bursa, Çankırı, Denizli, İstanbul, Karaman, Kırşehir, Konya, Kütahya, Niğde, Osmaniye, Sivas, Trabzon, Tunceli, Uşak

TOKİ den İstanbul’da 201 bin liraya konut fırsatı!

MÜZAYEDEYE YERLERİ

İsteyenler müzayedeye fiziki ister sanal ortamdan katılabiliyorlar. Fiziki olarak Bilkent Otel ve Konferans Merkezi Bilkent /  Ankara  ve TOKİ İstanbul Hizmet Binası Konferans Salonu Küçükçekmece / İSTANBUL adreslerinden, internet katılımı için 29.03.2021 tarihi saat 11:00 itibari ile kayıt işlemleri sona erdirilecek.

TOKİ başvuru şartları nelerdir?

- TC vatandaşı olmak
- Başvurulan ilde en az bir yıldır ikamet etmek
- TOKİ ile daha önce ev sahibi olmamak
- Başvuran kişilerin eş ya da aile bireylerinin ev sahibi olmaması
- Hane gelirinin 2600 TL altında olması

TOKİ den İstanbul’da 201 bin liraya konut fırsatı!

TOKİ ALT GELİR GRUBU DAR GELİRLİ AİLELER İÇİN SATILAN UCUZ KONUT PROJELERİ İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

- Türk vatandaşı olmak,
- Başvuru yapılacak olan konut projesinin yer aldığı il ve ilçe sınırları içerisinde en az 1 yıldır ikamet etmek ve bu il nüfusuna kayıtlı olmak,
- Daha önce TOKİ'den konut almamak ya da TOKİ kredisi kullanmamış olmak,
- Konut başvurusu yapacak olan kişinin kendisine, eşine ya da bakmakla yükümlü olduğu velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı bağımsız herhangi bir taşınmaz kaydı bulunmaması,
- Başvuruda bulunacak olan kişinin en az 25 yaşında olması,
- Aylık toplam hane halkı geliri sınırının 2 bin 600 lirayı aşmaması (yani aynı ev içerisinde yaşayan kişilerin toplam gelirlerinin en fazla 2 bin 600 lira olması, İstanbul için bu sınır 3 bin 100 lira olarak uygulanmaktadır)

TOKİ'DEN NASIL EV SAHİBİ OLUNUR, BAŞVURU NASIL YAPILIR?

TOKİ'nin tüm açık satış ilanları TOKİ'nin internet sitesi üzerinden ilan ediliyor. Aranılan şartlara sahip kişiler bu ilanlarda belirtilen Halkbank ya da Ziraat Bankası şubeleri üzerinden yer alan tarih aralıklarında başvuru yaparak ev sahibi olma imkanı sunuluyor.

Açık satış ilanları başvuru önceliğine göre satışa sunulan bu ilanların tarihlerinin takip edilmesi ve bankaya ilk başvuruda bulunulması gerekiyor. Örneğin satışa sunulan 10 konut olması durumunda banka şubesine başvuruda bulunan ilk 10 kişi bu evleri almaya hak kazanırken 11. kişi ne yazık ki bu imkanı kaybediyor.

TOKİ, 31 ildeki 137 konut ve 21 ildeki 120 iş yerini satışa çıkarıyor!

TOKİ'den yatırım atağı!

 


Geri Dön