26 / 04 / 2024

TOKİ'den yatırım atağı!

TOKİ'den yatırım atağı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TOKİ tarafından 1 yılda 26 bin konut yapıldığını belirtti. Kurum, "Bir yıl içinde 26 bin konut başlatmak kolay değil. Dünyaya örnek olacak bir iş yapıyoruz" dedi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, gündemi değerlendirdi. Vatan'da yer alan habere göre; Murat Kurum, kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarının yanı sıra, TOKİ'nin hayata geçirdiği projeleri de anlattı. Kurum,  TOKİ  bir yıl içinde 26 bin konut inşa ettiğini açıkladı.

TOKİ den yatırım atağı!

Murat Kurum'un açıklamaları şöyle: 

BİR YIL İÇİNDE 26 BİN KONUT YAPILDI

Elazığ, Malatya ve İzmir'de bütün riskli binalar denetlendi. Bütün tespitler yapıldı. Sonra yıkım süreçleri başladı. Vatandaşımıza taşınma ve kira yardımı yaptık. Elazığ'da 21 bin, Malatya'da ise 6 binlik konut çalışmalarını başlattık. TOKİ bu konuda çok önemli bir mücadele veriyoruz. 6'ıncı aydan itibaren teslimatlarını yaptık. 8 bin 400 konut tamamlanmış durumda. Yaptığımız konutlar mahalle kültürü devam edecek şekilde inşa edildi. Tarımköy projeleriyle kırsalda dönüşüme de başladık. Bunları vatandaşımızın rızası olarak yaptık. Bir yıl içinde 26 bin konut başlatmak kolay değil. Dünyaya örnek olacak bir iş yapıyoruz.

TOKİ den yatırım atağı!

Giresun Dereli'de inşaatlarımız hızla devam ediyor. Bu yıl içiresinde konutlarımızı teslim edeceğiz. Aynı acıları bir daha yaşamamak için bütün önlemleri alıyoruz. İzmir'inde kentsel dönüşüm anlamında bazı sorunları var. Yumuşak bir zemine sahip. 90 ve öncesi yapılan binalar mevcut. Orada da 5 bin konutluk bir proje başlattık. Bayraklı 'da 7 ayrı alanda çalışma yapıyoruz. 

TOKİ 2020'de 115 bin 581 sosyal konut temeli attı!


Geri Dön