20 / 04 / 2024

TOKİ'den ucuza ev sahibi olma fırsatı!

TOKİ'den ucuza ev sahibi olma fırsatı!

Gündemde geniş yer tutmayı başaran ve kısa süre içerisinde büyük ilgi gören TOKİ konut kredisi nasıl alınır? TOKİ'den ev almak için hangi bankalar kredi veriyor?



Uygun taksit oranlarıyla ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılan konutları tercih ediyor.  TOKİ  kuralarında ev hakkı elde eden kişiler, TOKİ’nin belirlediği tutarda peşinat yatırmalı. Peşinat bedeli için çeşitli bankalar vatandaşlara yardımcı olarak kredi veriyor.

TOKİ kredisi nasıl alınır?

Gürses Gazetesi'nde yer alan habere göre; TOKİ kuralarına katılarak ev sahibi olma hakkı elde eden kişilerin ilk olarak peşinatlarının ödenmesi gerekiyor. Bu peşinat için bankalar TOKİ kredisi vermektedir. TOKİ kredisi veren bankaların başında Ziraat Bankası ve Halkbank geliyor.

Ziraat Bankası TOKİ kredisi

Peşinat bedeli için Ziraat Bankası üzerinden kredi çekmek isteyen vatandaşlar için banka bazı şartlar belirledi. Bu şartlar ise şu şekilde:

-T.C. vatandaşı olmak

-Kredi notunun yüksek olması

-Krediyi düzenli ödeyebileceğine dair gelir beyanı

-3+1 daire için 18 yaşını doldurmuş olmak

-2+1 daire için 25 yaşını doldurmuş olmak
-Konut projesinin bulunduğu bölgede en az 1 yıldır ikamet ediyor olmak

-Daha önce bankalardan konut kredisi kullanmamış olmak

-Başvuru sahibinin ya da eşinin üzerine kayıtlı herhangi bir mal varlığının bulunmaması

-Hane geliri azami tutarının 4.500 TL olması durumunda kredi başvurusu yapılabilmektedir.

Ziraat Bankası, TOKİ’den ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara sağlayan kredide 2020 yılında yüzde 0,49 faiz oranı uygulanıyor. Kredi için 240 aya varan vade fırsatı sağlanırken, başvuru yapmak oldukça kolaydır. Başvuru için gerekli belgelerin tamamlanması gerekiyor. Bankanın başvuruyu değerlendirmesinden sonra olumlu dönüş yapılan kişilerin TOKİ hesabına çekilen tutar yatırılıyor.

Halkbank TOKİ kredisi

TOKİ kredisi için Halkbank’a başvuru yapıldığında başvurular buradan kabul ediliyor ve Ziraat Bankası’na yönlendiriliyor. Değerlendirme kısmı ise yine Ziraat Bankası'nca yapılıyor. Başvurunun olumlu sonuçlanması durumunda kredi tutarı Halkbank hesabına yatırılmaktadır.

TOKİ faizsiz konut kredisi başvuru şartları!

TOKİ faizsiz konut kredisi kimlere veriliyor?


Geri Dön