19 / 04 / 2024

TOKİ’den ‘uyarlanabilir konut’ müjdesi! Detaylar belli oldu

TOKİ’den ‘uyarlanabilir konut’ müjdesi! Detaylar belli oldu

​​​​​​​Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, engellilerin toplumsal hayatta refaha erişmesi amacıyla yeni adımlar atmaya devam ediyor. Hükümet engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmak için TOKİ eliyle ‘uyarlanabilir’ konut yapacak. Konutların içi de engelli bireylere uygun biçimde dizayn edilecek.



Bakanlık, TOKİ'yle işbirliği yaparak "uyarlanabilir" konut inşa edecek. Engelli vatandaşlar için ortaya konulan 31 hedef ve 316 faaliyetten meydana gelen 2023- 2025 Engelli Hakları Ulusal Eylem Planı'na göre, 'uyarlanabilir' konutlar engelli yurttaşın hayatını idame ettirdiği ortamda kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmelerini sağlayacak.

TOKİ’den ‘uyarlanabilir konut’ müjdesi! Detaylar belli oldu

İÇ DİZAYN

TOKİ'yle işbirliği yapılarak konut dizaynları engelli yurttaşın yaşam kolaylığına göre inşa edilecek. Şehirler engelli yurttaşların kolay bir şekilde sosyal işlerini halledebilecekleri bir alana dönüştürülürken, konutlar da engel durumu çerçevesinde uyarlanabilir bir şekilde dizayn edilecek.

Uyarlanabilir konutlarla evin içerisi engelli yurttaşın engel durumuna göre ayarlayabilecekleri bir dizayna sahip olacak. Konutlarda asıl dizayn ilkesi olan "uyarlanabilirlik" sağlanacak. Bunun yanı sıra, düşük gelirlilere uygun ödeme şartları ile beraber konut sunulmasına yönelik yapılan projeler ülke genelinde yaygın hale getirilecek.İşte detaylar...
 


Geri Dön